Led Zeppelin turneje v prihodnosti najverjetneje ne bo

Jimmy Page dvomi, da se bodo Led Zeppelin še kdaj združili. (FOTO: Jimmy Page Facebook)
Jimmy Page dvomi, da se bodo Led Zeppelin še kdaj združili. (FOTO: Jimmy Page Facebook)

Jimmy Page pravi, da bi bilo dobro, če bi se Led Zeppelin znova odpravili na turnejo, a hkrati priznava, da je to zelo malo verjetno, da bi se zgodilo.

 

Kaj bo prinesla prihodnost?

Jimmy Page je priznal, da je razmišljal o ponovnem združenju legendarne zasedbe Led Zeppelin, ki smo jo lahko zadnjič videli leta 2007 v londonski O2 Areni, a hkrati priznava, da je zelo malo verjetno, da bi se skupina še kdaj zbrala in odpravila na turnejo.

Po predstavi leta 2007 so številni oboževalci upali, da bo skupina nadaljevala s svojim delom, a se to žal ni zgodilo.

Page je bil gost v na BBC-ju v oddaji Breakfast Show, kjer je med drugim spregovoril tudi o svojem sodelovanju z velikani Rolling Stones in pojasnil: ‘V času koncerta v O2 smo jaz, John Paul Jones in Jason Bonham mislili … rečeno je bilo, da bo več koncertov. Resnično bi bilo dobro, če bi to naredili po koncertu v O2, kajti vložili smo veliko truda za ta koncert in bilo smo zelo predani. A se ni izšlo.’

Dodal je še: ‘Zdi se malo verjetno, da bi v prihodnosti prišlo do turneje. Z razliko od The Rolling Stones, ki nekako vedo, kaj oboževalci potrebujejo, čeprav tudi sam pri oboževalcih Led Zeppelin vem, kaj potrebujejo. Vendar na žalost ni videti, da bi se v prihodnosti kaj zgodilo.’

Led Zeppelin so tako 10. decembra 2007 zadnjič nastopili na dobrodelnem dogodku Ahmet Ertegun Tribute Concert v Londonu. To je bil hkrati tudi prvi koncert po 27-ih letih, koncert pa si je takrat ogledalo preko spleta kar 20 milijonov ljudi.