LANA DEL REY: ‘Lust for Life’ (2017)

Naslovnica albuma 'Lust for Life'.
Naslovnica albuma 'Lust for Life'.

Lana Del Rey je v preteklosti veljala za nekoliko hladno in odmaknjeno žensko, ki se je s svojim zapeljivim vokalom in boemsko držo prepuščala vrtincu melanholije, zasanjanosti in razočaranja.

 

O albumu ‘Lust for Life’

Na novem albumu ‘Lust for Life’ se javnosti predstavi v drugačni luči; prešerno nasmejana, čustvena in topla kot kadarkoli prej. Še več; tudi naslov albuma razkriva spremembe v Laninem glasbenem izrazoslovju; hrepenenje po življenju, ljubezni in tistih stvareh, ki pri posamezniku ohranjano vero v boljši svet.

Lana Del Ray vedno znova preseneti. (FOTO: Lana Del Rey Twitter)
Lana Del Ray vedno znova preseneti. (FOTO: Lana Del Rey Twitter)

Razlaga je kakopak večplastna; lahko da se je Lana resnično spremenila in začela na svet gledati s svetlejši plati ali pa jo je v to ‘prisilila’ založba, da bi se s tem znebila očitkov o svoji hladni drži.

Kakorkoli že; plošča ‘Lust for Life’ navkljub menjavi pevkinega razpoloženja in njene osredotočenosti na čudeže ljubezni še vedno močna zaznamovana z značilnim duhom zasanjanosti, blage melanholije in umirjenosti, ki jo v času tovarniškega popa še kako potrebujemo.

Naj si o Lani Del Rey mislimo, kar hočemo, vendar pevka še vedno ostaja nesporna prvakinja v svojem poslu in na pladnju prinaša kvaliteten pop zvok, ki kliče po nostalgiji, vendar se ne ujame v časovno luknjo, da bi zvenela zastarelo in utrujeno.

‘Lust for Life’ je več kot spodobna zbirka alternativnega popa, ki združuje temo in svetlobo v posrečen paket vsega, kar pri Lani obožujemo. Sveže.