Angra s skladbo ‘Travelers Of Time’ napovedala album ‘Ømn’

Skupina Angra
Skupina Angra

Tudi za brazilsko metal zasedbo Angra bo prihajajoče leto očitno zelo pestro, 16. februarja bodo namreč pod okriljem glasbene založbe earMUSIC izdali nov studijski album ‘Ømn’.

 

O albumu ‘Ømn’

Po 26-ih letih delovanja so fantje več kot očitno zelo motivirani in v polnem zagonu. Prihajajoči plošček ‘Ømni’ so snemali na Švedskem, k sodelovanju pa so še enkrat več povabili producenta Jensa Bogrena, ki je že v preteklosti poskrbel za njihov album ‘Secret Garden’.

Za album pravijo, da ima sodoben zvok, z organskim značajem, vključuje pa različne nianse in dinamiko vseh instrumentov. Pri nastanku ploščka so sodelovali številni glasbeniki, med drugim je svoj delež pri aranžmaju dodal tudi evropski orkester, kar naredi album izjemno raznolik.

‘Ømni’ je konceptualni album, niz kratkih zgodb znanstvene fantastike, ki potekajo na različnih mestih hkrati. Plošček temelji na ideji, da bo leta 2046 sistem umetne inteligence spremenil človeško percepcijo in spoznanje. To je sistem, ki bo omogočal zavestno komunikacijo med sedanjim in prihodnjim človeškim bitjem. Karakterji, kot so časovni popotniki, bojevniki, jamski ljudje pa med drugim pomagajo pripovedovati to zgodbo.’

Naslovnica albuma 'Ømn'.
Naslovnica albuma ‘Ømn’.

Seznam skladb na albumu ‘Ømn’
01. Light Of Transcendence
02. Travelers Of Time
03. Black Widow’s Web
04. Insania
05. The Bottom Of My Soul
06. War Horns
07. Caveman
08. Magic Mirror
09. Always More
10. Ømni – Silence Inside
11. Ømni – Infinite Nothing