Laibach: spektakel na Škofjeloškem gradu!

Laibach
Laibach

Sklepno dejanje letošnjega jubilejnega festivala In memoriam prof. Peter Hafner bo ovekovečila najbolj mednarodno priznana in kontroverzna slovenska skupina – Laibach.

 

Po štirih letih se vračajo na kraj zločina

Pred štirimi leti so nas Laibach navdušili z izjemnim in odmevnim koncertom na škofjeloškem gradu, čez točno en mesec pa se na kraj zločina vračajo z novim albumom ‘Also sprach Zarathustra‘, novimi skladbami in starimi uspešnicami.

Po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje leta 2015, dokumentirani tudi v zelo odmevnem filmu ‘Liberation Day‘, se je kultna domača zasedba Laibach vrnila s prvim studijskim albumom po leta 2014 izdani uspešnici ‘Spectre‘. Dvajseti studijski album ‘Also Sprach Zarathustra’ je bil zasnovan kot glasbena oprema istoimenski gledališki predstavi v izvedbi Anton Podbevšek Teatra, a v kombinaciji z izpopolnjenim avdio-vizualnim odrskim nastopom Laibachov deluje celovito tudi v samostojni koncertni izvedbi ter njihovemu repertoarju doda avtentično in svežo ostrino.

Po štirih letih se vračajo na škofjeloki grad. (FOTO: Blaž Fortuna)
Po štirih letih se vračajo na škofjeloki grad. (FOTO: Blaž Fortuna)

Ob premierni predstavitvi plošče je zasedba razprodala kar dva zaporedna koncerta v Kinu Šiška, sicer pa album dobiva odlične kritike po celem svetu – nekateri najbolj cenjeni tuji mediji so zapisali, da gre celo za enega Laibachovih vrhuncev. Tako ne dvomimo, da bomo tudi tokrat priča nepozabnemu doživetju.

Vstopnina je 20€ v predprodaji in 25€ na dan dogodka. Vstopnice si lahko zagotovite na vseh prodajnih mestih Eventim.