Laibach bodo nov album aprila predstavili v Cankarjevem domu

Laibach
Laibach

V petek, 25. marca 2022 je izšel nov album zasedbe Laibach, z naslovom ‘Wir sind das Volk‘. Od 10. junija pa bo na voljo tudi na vinilni plošči.

 

Aprila bodo album predstavili v Cankarjevem domu

Album združuje glasbo priznane gledališke produkcije Wir sind das Volk (Mi smo narod) po motivih in tekstih nemškega dramatika Heinerja Müllerja. Po premierni uprizoritvi v gledališču Hebbel am Ufer (HAU) v Berlinu, 8. februarja 2020, je muzikal, kljub izzivom, ki jih je povzročala pandemija, doživel nekaj uspešnih ponovitev, med drugim tudi v slovenski različici na dveh razprodanih predstavah v Kinu Šiška.

Kot prvi vpogled v album je zasedba v lanskem letu širši javnosti predstavila skladbo ‘Ich will ein Deutscher sein‘. Poleg zasedbe v muzikalu sodelujejo tudi Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj in njegova svetost Peter Mlakar.

Izid albuma bo 8. aprila v Ljubljani okronan s koncertom v Cankarjevem domu.

Laibach pa bodo do konca meseca koncertirali tudi v Berlinu, prihodnji mesec bodo nastopili v Zagrebu in na Ptuju, junija pa jih bomo lahko slišali na festivalu Lent v Mariboru. Več informacij o prihajajočih koncertih zasedbe Laibach lahko preberete TUKAJ.