Lacuna Coil se je zaprla v studio

Skupina Lacuna Coil
Skupina Lacuna Coil

Iz tabora italijanske gothic metal zasedbe Lacuna Coil so sporočili, da so se zaprli v studio in začeli s snemanjem novega studijskega albuma, ki bo predvidoma izšel konec letošnjega leta.

Album bo trši in temačnejši

Pevka Cristina Scabbia je na svojem Instagram profilu izrazila zadovoljstvo glede njihove nove glasbe: ‘Počutim se zelo veselo in podžgano (pa tudi fantje!). Zaljubljena sem v nove stvari.’

 

View this post on Instagram

 

‼️We FINALLY ented the studio to start the recording of new music, today! ‼️I just wanted to stop by to tell you guys that I feel so very happy and on fire (and so are the boys!), I am in LOVE with new stuff and from my black bubble of enjoyment I feel immensely grateful for your constant support: it is because of you all that we are able to do what we love the most on a professional level and I NEVER take all this for granted. I always remember where we came from and fuuuuuck I hope I’ll do this forever and ever!! I can’t wait to let you hear something new! In the meantime, keep on listening to music and let me know what’s your fave LC and for what reason (I’m dying to hear your stories!!!)! Ciao! (Pic by?)

A post shared by 𝕮𝖗𝖎𝖘𝖙𝖎𝖓𝖆 𝕾𝖈𝖆𝖇𝖇𝖎𝖆 (@cristinascabbia) on

Že marca je Scabbia povedala, da bo prihajajoči album skupine Lacuna Coil bol težak in temačen: ‘Verjamem, da bi lahko vsekakor bil bolj težak, kajti na takšen način radi nastopamo na odru. Seveda imamo radi balade in nežne skladbe, ampak rajši nastopamo s skladbami, ki so trše. In radi imamo to glasbo.’

Leta 2018 so praznovali 20. obletnico od izida prvenca, kar so obeležili z veličastnim koncertom v Londonu v O2 Forum Kentish Townu. Koncert so tudi posneli in ga lani novembra izdali pod naslovom ‘The 119 Show – Live In London‘.

Sicer pa je skupina Lacuna Coil svoj zadnji studijski album ‘Delirium‘ izdala leta 2016.