JOHN F. DOE: ‘Druga stran’ (2019)

Izdaja drugega studijskega albuma je nedvomno eno izmed tistih dejanj, ki lahko odločilno zaznamujejo usodo benda. Ko se ugotovi, ali je zbrana ekipa zmožna nadaljevati začeto zgodbo in postati resnejša glasbena entiteta.

V primeru zasedbe  John F. Doe, ki je zgornje dejanje izvedla pred kratkim, zapisano več kot velja. Da je prvencu sledilo nadaljevanje, s katerim je zasedba, naslovu albuma primerno, odprla novo poglavje svoje zgodbe.

Z vstopom v novo ero se je dokončno razjasnila tudi bendova glasbena smer. Se pravi, nekakšne neodeeppurplovske klaviature, začinjene z zavidljivo dobrimi kitarskimi prijemi in čistim vokalom, združenih v eni skupni točki. Imenovani produkcija, ki iz benda izvleče tisto odločilno piko na i. Morda oznaka, da gre pri zasedbi za nekakšen slovenski odgovor na ameriške Greta Van Fleet, niti ni tako napačna.

Pestrost velja tudi za lirično plat izdelka. Kajti slednji uspešno prehaja med množico tem, iz katere najbolj izstopajo motivi, kot so posameznikov boj, da se pobere po padcu in sprehajanje po dejanskih in/ali metaforičnih puščavah. In ja, med vsebinami se pojavi tudi nesrečna ljubezen.  Ste vedeli, da je pri eni izmed skladb, ki pokrivajo zadnjo, sodeloval tudi Goran Hrvaćanin?

Poleg napisanega velja izpostaviti tudi presenečenje, ki ga je zasedba premeteno skrila na čisti konec plošče. Domiselno, fantje, domiselno.

Zasedba John F. Doe je s svojim novim studijskim albumom odločno vstopila v novo dobo svojega obstoja. V odraslost, če želite. Posledično pa naredila še korak naprej do prestola. Ime, o katerem bomo nedvomno še slišali!

OCENA: 4,0/5,0

Album lahko naročite TUKAJ.