KUD Channel Zero predstavlja Videodrum

Videodrum je nov mednarodni projekt kulturne izmenjave.

Videodrum je nov mednarodni projekt kulturne izmenjave, ki preko virtualne ceste povezuje štiri mesta in štiri koncertna prizorišča, ki se v njih nahajajo: Channel Zero v Ljubljani, Klub Močvara v Zagrebu, KC Grad v Beogradu in Dnevni boravak Rojca v Pulju.

Cilj Videodruma je ustvarjanje poligona za mednarodno promocijo neodvisne umetnosti in kulture

Ideja o tovrstnem povezovanju je nastala na virtualni izmenjavi osebja omenjenih klubov, ki se je odvila januarja letos. Cilj Videodruma je ustvarjanje poligona za mednarodno promocijo neodvisne umetnosti in kulture, ki izvira iz naših krajev. Koncertni videomagazin tako vsakemu lokalnemu občinstvu servira tri nove glasbene izvajalce iz tujine, hkrati pa izvaža enega lokalnega umetnika v tri druga mesta širom Balkanskega polotoka.

??????? (Ljubljana)
Iz globin ljubljanskega kluba Channel Zero prihaja Tschimy, eden najbolj osvežujočih novincev na slovenski glasbeni sceni, ki se je jeseni s svojim debitantskim art pop / r’n’b singlom Hera prvič predstavil v vlogi vokalista. Na mladi založbi Ente Tapes je izšel njegov prvi EP Human OS, na katerem raziskuje, koliko je v nas sploh še človeškega in v kolikšni meri smo le še mehanizmi. Alternativni r’n’b, ki spaja preteklost in sedanjost in se doma počuti tako v domači spalnici kot v temačnem in zakajenem klubu.

????? (Zagreb)
Močvara predstavlja nov kantavtorski projekt Maali, za katerim stoji Mate Picukarić, trobentač in kitarist ter eden zanimivejših novih talentov zagrebške glasbene scene. Konec prejšnjega leta je izdal svoj prvi singl Fall, ki je požel odličen odziv tako kritiške javnosti kot občinstva. Gre za nekakšno presečišče avtorjevih instrumentalističnih ambicij in nagnjenju k indie kantavtorstvu po vzoru skupine Bon Iver.

DAZE (Beograd)
S svojimi 15, 16 i 17 leti so Daze ena najmlajših skupin na beograjski sceni. Svoj navdih iščejo pri indie zasedbah različnih obdobij in prostorov – od Arctic Monkeys, Jarbolov do Svemirka. V okviru prve edicije Videodruma bodo Katarina, Anđela in Ilija ob posnetkih koncerta iz KC Grada povedali zgodbo o svojih začetkih, trenutnem ustvarjanju in novem materialu, ki ga bo moč prvič slišati prav v torek zvečer.

???? (Pula)
SOUR sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki jih poznamo že po ustvarjanju v puljskih zasedbah GUW, Gustafi, Deboto, Sake in Haze. Arsen Piško, Vedran Unukić in Andrej Barac so zasedbo ustanovili tik pred izbruhom epidemije, a niso imeli dovolj časa, da bi našli stalnega vokalista, tako da so za vsako skladbo sproti iskali novega. Tako bo na prihajajočem albumu slišati veliko raznovrstnost puljskih vokalistov iz vseh generacij.

Facebook event najdete TUKAJ.