Kontradikshn: Domača electro-rock mašina z novo ploščo

Kontradikshn (FOTO: Klemen Udovč Clementino)
Kontradikshn (FOTO: Klemen Udovč Clementino)

Domači trio Kontradikshn imenu primerno združuje nezdružljivo in na hipnotičen ples privabi tudi tiste, ki se bolj poredko znajdejo na plesišču. Bendov spoj lomljenih ritmov, synth punka, sodobne elektronike in še česa je Sigic opisal kot srečanje The Prodigy, Laibach in The Chemical Brothers.

Nov album bodo predstavili v Kinu Šiška

Leta 2016 so izdali polnopravni prvenec ‘Reframing‘, ta pa bo letos prejel težko pričakovanega naslednika. Album, ki je nastal v času pandemije, napoveduje eksplozivni singel ‘Excess‘, v živo pa bomo vseh enajst novih skladb slišali na koncertu v Šiški.

Za ogrevanje bo poskrbel MOONDIVERS, samosvoji solo glasbenik iz Novega mesta, ki je s svojim t.i. Lego electro zvokom od začetkov pred približno dvema letoma ustvaril deseterico komadov, zapakiranih v skupek Respawn.

Slovenska electro-rock mašina Kontradikshn bo s svojim divjim križanjem breakbeatov, punka, elektronike in DnBja silovito pretresla februarsko sivino in nam v Komuni premierno predstavila novo ploščo.

Domači trio Kontradikshn imenu primerno združuje nezdružljivo in na hipnotičen ples privabi tudi tiste, ki se bolj poredko znajdejo na plesišču. Bendov spoj lomljenih ritmov, synth punka, sodobne elektronike in še česa je Sigic opisal kot srečanje The Prodigy, Laibach in The Chemical Brothers. Rockline medtem hvali bendovo sposobnost ostajanja korak pred časom, slavospeve pa mu pojejo tudi po državah bivše Jugoslavije, kjer Kontradikshn nastopa že od samih začetkov – med drugim je bend leta 2013 med 400 tekmovalci osvojil 2. nagrado na največjem regionalnem festivalu za nove bende, Demofestu v Banja Luki.

Od takrat so se zvrstili še številni nastopi in turneje tako po Sloveniji kot po Evropi, leta 2016 pa so izdali polnopravni prvenec ‘Reframing‘, ki bo težko pričakovanega naslednika prejel leta 2023. Album, ki je nastal v času pandemije, napoveduje eksplozivni singel ‘Excess‘, v živo pa bomo vseh enajst novih skladb slišali februarja v Šiški.

Za ogrevanje bo poskrbel MOONDIVERS, samosvoji solo glasbenik iz Novega mesta, ki je s svojim t.i. Lego electro zvokom od začetkov pred približno dvema letoma ustvaril deseterico komadov, zapakiranih v skupek Respawn. Izkušeni vokalist in energični frontman bo svoje ustvarjanje predstavil tudi v Šiški.

KDO: Kontradikshn in MOONDIVERS
KDAJ: petek, 17. februar 2023 ob 20. uri
KJE: Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija
Vstopnice lahko kupite TUKAJ.