Koncert glasbene skupine Pižoni s predpremiero videospota

Pižoni - Rumena soba (Foto: Amadej Hercog)

Po lanskoletni zmagi na izboru Cityband 2021 je tu zdaj tudi videospot prve avtorske skladbe skupine Pižoni – ‘Rumena soba’. To je prostor, kjer vas čaka povsem nov svet, pravijo v besedilu, obenem pa dodajajo, da vas čaka tudi popolnoma prenovljena glasbena identiteta skupine. Po nekoliko mehkejših jazzy začetkih je Pižone (nar. golob) v zadnjem letu zaznamoval precej udarnejši glasbeni slog.

Na koncertu, ki bo 4. novembra ob 19. uri v Delavskem domu v Hrastniku, bodo predstavili sedem avtorskih skladb, ki se sprehajajo od pop in hard rocka do metala, mestoma fusiona. »Pižoni smo se po malce nežnejših začetkih v zadnjem letu preselili k bolj trdim rokovskim tonom. Najbrž zato, ker je naš pižonček v teh nekaj letih odrasel ter dozorel in na krilih prijateljstva poletel v čist’ drugi svet, kar je presenetilo tudi nas same,« je povedal klaviaturist skupine Pižoni, Anže Zaveršnik.

Od prvih glasbenih začetkov leta 2018, ko so igrali predvsem priredbe, so se v zadnjem letu posvetili ustvarjanju lastnih avtorskih skladb in instrumentalnemu jedru skupine se je pred kratkim pridružila še nova vokalistka Klara Tiselj. Ob njej bodo na hrastniškem odru nastopili še Peter Jeretina (vokal, kitara), Špela Pokorn (vokal, kitara), Anže Zaveršnik (vokal, klaviature, saksofon), Matija Mervič (bas kitara) in Luka Jeraj (bobni).

Na koncertu 4. novembra napovedujejo za dobro uro repertoarja, ki ga bodo sestavljale predvsem njihove avtorske skladbe in nekaj priredb, v središču pozornosti pa bo predpremierno predvajanje videospota Rumena soba, ki so ga posneli v začetku tega meseca v Zagorju ob Savi in Trbovljah v režiji Amadeja Hercoga ter skupine same. Uradna premiera videospota bo 11. novembra ob 19. uri na njihovem YouTube kanalu.

********
Pižone najdete na:
https://youtube.com/channel/UCpAhhUxPBfpWiYr9sF6kumA
https://www.facebook.com/pizoni.band
https://instagram.com/_pizoni_