Kolektiv Beton LTD pripravlja novo produkcijo

Beton Ltd. pripravlja novo produkcijo, ki tokrat ne bo gledališka predstava, ampak LP plošča z naslovom Mahlzeit. Izšla bo 19. 12., na premieri koncerta oziroma glasbeno performativnega dogodka, ki bo v Stari elektrarni 19. in 20. decembra ob 20.00.

Plošča so predelave komadov, ki so jih glasbeniki ustvarili za predstave produkcije Beton Ltd., pa tudi nove skladbe, ki so nastale s sodelovanjem glasbenikov: Janez Weiss, Marko Brdnik, Maksim Špelko, Jure Vlahovič pojejo Betoni (Primož Bezjak, Katarina Stegnar in Branko Jordan). To je gledališko glasbeni miks, z veliko konteksta in zgodovine.

Vabilo na premiero

(Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, Slomškova 18, Ljubljana)

Glasbeno performativni dogodek, novo poglavje nemškega cikla, v katerega je kolektiv Beton Ltd. zagrizel s predstavama Ich kann nicht anders (2016) in Große Erwartungen (2018).

V Mahlzeitu, posvečenem času obedovanja, krmljenja, prigrizovanja in druženja, bo v ospredje stopila glasba. Tista, ki sta jo Jure Vlahovič in Janez Weiss v tandemu Dead Tongues za kolektiv Beton Ltd. ustvarjala preteklih deset let, in ta, ki preoblečena in na videz neprepoznavna ob sodelovanju Maksima Špelka ter Marka Brdnika postaja odskočna deska za nadaljevanje, za Hoppla, wir leben.

Čas je, da poslušamo in se čudimo.

Koncept in izvedba

BETON Ltd. MAHLZEIT

Katarina Stegnar, Branko Jordan, Primož Bezjak, Jure Vlahovič, Janez Weiss, Marko Brdnik, Maksim Špelko, Toni Soprano Meneglejte, 004 in Maja Vižin

Produkcija: Bunker, Ljubljana