Koala Voice, Nina Bulatovix, Igralom, Haiku Garden | Memorial 19

Koala Voice, Nina Bulatovix, Igralom, Haiku Garden | Memorial 19 (Foto: FB dogodek)

Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner” predstavlja: ? KOALA VOICE ? ➡ zastavonoše mlajše generacije domačega rocka ⬅? NINA BULATOVIX ?➡ domača post-punkersko diskoidna eksplozija ⬅? IGRALOM ?➡ samooklicani odbiti hillbilly afro – funk trio ⬅? HAIKU GARDEN ?➡ prvaki domačega shoegazea ⬅

? Petek, 12. 7. ob 20.00 | letni vrt Rdeče Ostrige ?

? KOALA VOICE ?

? so se na domačo glasbeno sceno aktivneje vključili pred petimi leti, ko so izdali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Začetni koraki s skladbo Go Disco, Go so jih ponesli na radijske valove in hitro so zlezli pod kožo občinstva. S svojevrstno mešanico rocka, popa, disca, punka in dobro odrsko prezenco so pričeli pohod po domačih in tujih odrih: od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve in Liverpoola, vse do Talina, Varšave in Groningena. Nastopili so tudi pred Pixies v ljubljanskih Križankah in na festivalih, kot so Pohoda, Exit, InMusic. Jeseni 2017 so izdali drugi album Wolkenfabrik, ki ga je produkcijsko zapakiral Danton Supple. V lanskem letu je izšel akustični album Koala Voice:Izštekani, v zadnjih decembrskih dneh leta 2018 pa so “iz zadnjega žepa ponošenih hlač” potegnili album Woo Horsie!

? NINA BULATOVIX ?

? je domača post-punk zasedba, ki je pred petimi leti izdala album ‘Jate’, eno najboljših domačih plošč zadnjega desetletja ter ob tem navduševala z divjimi in energičnimi koncertnimi nastopi. O sebi v letu 2019 pravijo takole: Dost dobri. Dost zanimivi. Boben, bas, glas. In sayonara preteklemu. Iz prihodnosti nas kličejo obrazi molčečih! Ne gre za preigravanje ogorčenih, še manj stvar programa. Pa saj razumeš: Odmisli debato. Odmisli režijo. Odmisli model. Poj mi tralala.

? IGRALOM ?

? je tričlanska zasedba iz Niša, ki svoj zvok bazira predvsem na zvoku zahodne Afrike, na tuareški tradiciji saharskega bluesa, ki ga prepleta z vplivi novega vala srbskega rokenrola, to zmes pa po zaslugi vokala ustanovitelja Dimitrija Simovića utaplja v melanholiji balkanskega polotoka. Cenjena spletna publikacija Louder Than War je Igralom uvrstila med deseterico najboljših novih izvajalcev na festivalu MENT in mu pripisala nojzersko silnost Repetitor, bluesovsko tripiranje Tinariwen in električno virtuoznost Jimija Hendrixa. Jeseni so pod producentsko taktirko Chrisa Eckmana izdali drugi album ‘Sunovrat’, ki je bil že deležen odličnih odzivov tako kritikov kot publike.

? HAIKU GARDEN ?

? je ljubljanski shoegaze/neopsihedelični bend, ki je leta 2016 izdal znameniti EP ‘Waver’, s katerim je prekrižaril lep del tujine (Avstrija, Češka, Anglija, Poljska, Rusija, Srbija Hrvaška) ter domače občinstvo ogreval za velika imena kot so SUUNS ter The Jesus and Mary Chain. Nedavno so izdali prvi dolgometražec z naslovom ‘Where If Not Now’, ki je deležen številnih odličnih recenzij doma in v tujini. Mladina ga je proglasila za domačo ploščo leta, na znamenitem portalu Muzika.hr pa je pristal na drugem mestu najboljših albumov iz Ex-Yu regije.