Ko vročekrvna ženska pokaže svojo ranljivo plat

Vesna Kovač na snemanju videospota za skladbo Konjak - foto Marja Bizjak Ažman

Vesna Kovač predstavlja novo skladbo ‘Konjak‘. Če je v skladbah ‘Divje srce’,  in ‘Najdi volkove’ prikazala svojo divjo stran, z udarno balado ‘Konjak’ predstavlja svojo ranljivejšo plat.

Neukrotljiva Vesna Kovač se v novi skladbi ‘Konjak’ predstavlja kot ogenj – vročekrvna in strastna ženska – v odnosu do bolj hladnega, zadržanega moškega. Dva nekompatibilna elementa, ogenj in led, se v tej baladi povežeta, kljub različnosti v svojem pristopu in karakterju. Tudi tokrat je Vesna za skladbo spisala besedilo, za njeno glasbeno podobo pa sta poskrbela Kevin Koradin (glasba, aranžma) in Clifford Goilo (aranžma).

V videospotu tudi kraljevi piton!

Svoj močen in odločen, čeprav tokrat malenkost bolj ranljiv, karakter je Vesna pokazala tudi v videospotu za skladbo ‘Konjak’. V njem ‘nastopa’ tudi kraljevi piton, ki simbolizira nevarnost – tisto, ki jo je mogoče s pravimi pristopi in prijemi tudi omiliti; tako, kot je mogoče osvojiti tudi Vesnin močen karakter. ”V svoje spote rada vključim živali. Vsi kadri s kačo so bili prijetni in zame navdihujoči in morda je bilo s kačo še najlažje snemati, saj sem jo lažje obvladovala, ko sem si jo nadela okrog vratu. Ljudje imajo velikokrat do plazilcev predsodke, a povsem neupravičeno. Kača, tako kot vsaka žival, čuti napetost in strah in bolj ko si sproščen, lepše in lažje je rokovanje z njo. Mislim, da smo posneli res dobre kadre,” o snemanju s kačo pravi Vesna, ki je prejšnja dva videospota posnela s konji in s psi. Videospot so z ekipo Kobal Production snemali v Ajdovščini in na Nanosu, na zelo vetroven in hladen dan. In kljub temu, da je Vesna vajena nizkih temperatur odkrito priznava, da je tako zelo ni zeblo še nikoli v življenju: ”Dan po snemanju sem bila povsem brez glasu. Samo šepetala sem. Ampak je bilo vredno potrpeti!” je z vizualno podobo skladbe več kot zadovoljna Vesna.