Ko šolski prag prestopita kar dva Marka Soršaka

Marko Soršak Soki in župan dr. Marko Soršak. (FOTO: Jure Zagoranski)
Marko Soršak Soki in župan dr. Marko Soršak. (FOTO: Jure Zagoranski)

Ravno to se je minuli konec tedna pripetilo na osnovni šoli Hoče, kjer sta bila bila posebna gosta šolskega dopoldneva bobnar Marko Soršak Soki, ki seveda tudi tokrat ni prišel praznih rok ter njegov soimenjak dr. Marko Soršak, župan občine Hoče in velik oboževalec Sokijeve zasedbe Elvis Jackson.

 

Prinesla sta novo kitaro

Soki je znova razveselil otroke. (FOTO: osebni arhiv)
Soki je znova razveselil otroke. (FOTO: osebni arhiv)

In tudi ta je v rokah prinesel kitaro, ki jo je slovesno podaril lokalni osnovni šoli in s tem vnovič podprl Sokijev projekt 20 za 20. Osnovna šola Hoče je tako postala 69 obdarjena šola in prejela županovo kitaro, set bobnov in cajon. A to za slovenske osnovne šole ta dan ni bilo vse! Soki se je namreč odpravil še eni dogodivščini naproti. V sodelovanju s Štajerskim avtodomom, ki je že v lanskem letu priskrbel glasbeno opremo za OŠ Angela Besednjaka, je  tokrat pripravil poseben dogodek, na katerem so zaigrali učenci že omenjene obdarjene šole, mladi trio Timo, Zoja & Benjamin ter učenci OŠ Slave Klavore Maribor, ki so na dogodek prišli v prepričanju, da gre le za rutinski šolski nastop. Nevede, da bodo čez nekaj trenutkov postali 70. osnovna šola, ki je v sklopu enega največjih družbeno odgovornih projektov prejela svoja nova glasbila, na katerih se bodo lahko kalili prav vsi glasbe željni učenci.In obrazi so bili tokrat še za odtenek bolj presenečeni in srečno osupli kot ponavadi, saj so iznenada prejeli svojo novo kitaro, bas kitaro, pripadajoči ojačevalec in cajon.

In kaj ob vsej tej otroški sreči pravi Soki? ‘Na trenutke se mi zazdi, da je 70. obdarjena šola grozno velika številka, po drugi strani pa niti ne, saj je vse skupaj postal moj vsakdan, ki omogoča vse več otrokom spoznovanje in ukvarjanje z glasbo. Zaradi vse večjega posluha podjetij in ljudi nasploh bom v tem slogu nadaljeval in vašim otrokom bomo na šole skupaj pripeljali še veliko lepih trenutkov in obilen zalogaj glasbe’, še doda nasmejani Štajerc in počasi krene 100. šoli naproti.