KISS primorani odpovedati turnejo po Avstraliji

Paul Stanley je kljub cepljenju zbolel za lažjo obliko Covid-19.
Paul Stanley je kljub cepljenju zbolel za lažjo obliko Covid-19.

KISS so bili prisiljen odpovedati vseh osem koncertov, ki so jih imeli napovedane v Avstraliji. Paul Stanley po okužbi grla in gripi namreč potrebuje počitek.

Paul Stanley mora najprej popolnoma okrevati

Že na začetku tega tedna smo v medijih lahko zasledili, da so KISS morali prestaviti začetek njihove turneje po Novi Zelandiji, saj je gripa Stanleyja položila v posteljo. Ker pa je imel pevec in kitarist hkrati tudi okužbo grla, so morali odpovedati tudi nastope v Avstraliji.

KISS so ob tem sporočili: ‘KISS in oba promotorja smo povsem sesuti zaradi tega in se oboževalcem iskreno opravičujemo. Na začetku tega tedna je bilo objavljeno, da so ameriški zdravniki Paulu Stanleyju svetovali, naj se odpočije zaradi težjega primera gripe, kar pa je privedlo do tega, da se je naša pot zaključila v Perthu in odpoved turneje po Novi Zelandiji. Upali smo, da bo nekaj dodatnih dni počitka Stanleyju omogočilo popolno okrevanje in bi tako lahko nadaljevali z načrtovano turnejo. Žal se to ni zgodilo. Stanley ima okužbo grla, kar pa zahteva popoln počitek in zdravila. Okrevanje bo trajalo vsaj dva tedna, morda celo dlje.’

Stanley pa je dodal: ‘Besede ne morejo izraziti našega velikega razočaranja nad odpovedjo turneje ‘End Of The Road’ v vaši prekrasni državi. Naša povezava z vami je neopisljiva in globoka že desetletja. Čakali smo, kolikor dolgo smo lahko in upali do zadnjega trenutka, da se bo moja situacija razjasnila in, da bomo lahko drveli dalje. Zdravnik navodila so na koncu odločila, da nimam druge izbire, kot da se predam.’

Sicer pa KISS prihodnje poletje s poslovilno turnejo prihajajo tudi v Evropo. Nam najbližje bodo nastopili 13. julija v Veroni.