KŠ predstavlja hibridni koncert: Torul

Torul (Foto: Kino Šiška, Promo)

Ob praznovanju desetletnice delovanja bo domača synthpop/indie zasedba z dolgoletnim mednarodnim stažem Torul na hibridnem dogodku v Kinu Šiška igrala material v sklopu dvojnega albuma izbranih “best-of” del Teniversia, dodala redkosti iz prejšnjih obdobij in morda predstavila tudi kakšno čisto svežo reč. Pridružite se jim na jubilejnem praznovanju v živo v naši dvorani ali v neposrednem spletnem prenosu!

Iz solo začetkov Torulssona pred več kot 15 leti je synthpop zasedba Torul sčasoma prerasla v mednarodno uveljavljen trio, ki redno nastopa po tujini, še zlasti priljubljen pa je v Nemčiji. Spevna zmes rahlo gotske atmosfere, rockerske energije in raznih elektronskih derivatov je prepričala tudi legendarno britansko zasedbo Mesh, ki je bend leta 2013 povabila na turnejo. Od takrat je zasedba med drugim zamenjala pevca in obredla klube ter festivale po Evropi, vključno z znamenitimi Wave-Gotik-Treffen v Leipzigu, Mera Luna in Amfi.

Maja lani so v Kinu Šiška predstavili svoj odmevni novi album Hikikomori, ki je prevetril bendov zvok, letos pa so deset let delovanja obeležili z dvojnim albumom izbranih “best-of” del, v celoti predelanih oziroma na novo posnetih. V kombinaciji z dvema novima singloma je izdaja učvrstila njihovo prepoznavnost tudi na mednarodnem prizorišču in postavila temelje za evropsko turnejo s številnimi datumi. Načrte jim je seveda prekrižala pandemija, a tak jubilej je seveda potrebno spodobno obeležiti.

Zaradi upoštevanja veljavnih javno-zdravstvenih predpisov je število mest v naši dvorani omejeno, a brez skrbi – dogodek bo potekal v hibridni formi. Tisti, ki vam ne bo uspelo priti do vstopnice ali boste želeli svoje priljubljene izvajalce podpreti iz udobja domačega brloga, boste nastop lahko spremljali v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah. Se vidimo na špilu!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.