Hibrid – koncertni dogodki v dveh realnostih

Kino Šiška: Hibrid – koncertni dogodki v dveh realnostih

Kino Šiška v novi sezoni koncertno dogajanje v sodelovanju s svetovno prepoznavno in uveljavljeno spletno platformo DICE širi tudi na splet. Prihajajo hibridi, koncertni dogodki v dveh realnostih.

V novi sezoni bo tudi Kino Šiška del svojega programa predstavljal na spletu. Uspešno izpeljan projekt interaktivnih spletnih prenosov štream in do sedaj izvedena največja slovenska anketa o vplivu COVID-19 na obiskovanje kulturnih prireditev ter alternativnih oblikah izvajanja kulturnih aktivnosti sta Kinu Šiška pomagala pri razvijanju novega formata ponujanja koncertnih vsebin.

Največ 150 oseb v dvorani Katedrali

Ob trenutno zapovedani omejitvi obiskovalcev na največ 150 oseb v dvorani Katedrali, ki sicer sprejme približno tisoč ljudi, je Kino Šiška stopil v partnerstvo s svetovno prepoznavno in uveljavljeno spletno platformo DICE, na kateri so ali še bodo za svojo globalno publiko koncerte v spletnem prenosu izvedli glasbeniki, kot so Nick Cave, Laura Marling, Björk in mnogi drugi. Tako bodo v dvorani Katedrala od 1. oktobra do predvidoma konca sezone koncerti potekali za največ 150 oseb, medtem ko pri spletnih prenosih omejitev načeloma ne bo. Obenem sodelovanje s platformo DICE omogoča tudi dodatno mednarodno dimenzijo in promocijo slovenskih izvajalcev, ki bodo tudi sicer kot nastopajoči v ospredju.

Spletni prenosi bodo plačljivi, saj so v Kinu Šiška mnenja, da je prišel čas, da se v aktualnih razmerah ekonomsko zelo ogroženim ustvarjalcem in organizatorjem omogoči ustrezno plačilo tudi za ustvarjanje žive koncertne izkušnje v digitalnih dimenzijah. Hibridna oblika izvedbe dogodkov je tako kot možnost predvidena tudi za ostale organizatorje, ki bi želeli v tem formatu izvesti glasbene dogodke v Kinu Šiška.

Hibridne koncertne dogodke pričenjata domača ljubljenca zalagasper (1. 10.), ki že drugi mesec zapored na prvem mestu lestvice najbolj obetavnih glasbenikov v EU po izboru mreže INES. Nesporni vršaci slovenske urbane scene Matter so ob združitvi s producentom Tsujigirijem v Better pri založbi rx:tx prejšnji teden izdali album Testament ljubezni, ki ga bodo 8. oktobra na dogodku Matter x Better premierno predstavili v Kinu Šiška, manjkale pa ne bodo niti klasike kamniškega tria. Po razprodanem koncertu v Gali Hali bo svoj zadnji album Julijan Mak teden dni kasneje predstavil eden od treh kraljev slovenskega repa Zlatko. Na hibridnem dogodku bodo v oktobru material v sklopu svojega dvojnega albuma izbranih “best-of” del Teniversia predstavili tudi domači synthpop/indie prvaki Torul (24. 10.).