Kino Šiška ponosno napoveduje skupino Deerhunter!

Deerhunter (Foto: Kino Šiška)

Deerhunter, eden ključnih bendov sodobnega indie rocka, pod vodstvom provokativnega pevca in kitarista Bradforda Coxa končno prihaja v Slovenijo – in to z novo ploščo! Za priznano založbo 4AD januarja izdana Why Hasn’t Everything Already Disappeared? že žanje pohvale kritikov – NME, Pitchfork in The Independent so ji dali visoko oceno 8 od 10, Exclaim! še višjo 9, The Skinny pa kar 10 od 10.

Tekom skoraj dvajsetletne kariere in marsikatere tragedije so Deerhunter temelje kitarskega indie rocka križali z vsem živim, od psihedelije, eksperimentale, ambientale, garaže, nojza, post-rocka, shoegazea, popa do še česa. Rdeča nit njihovega edinstvenega ustvarjanja sta zvedavost in drznost – ter seveda uspešnost. Med osmimi ploščami njihove diskografije tako najdemo same odlično sprejete izdaje, vključno s kronskim draguljem Halcyon Digest, ki velja za eno od 1001 plošč, ki jih je potrebno slišati pred smrtjo, in ki se je v letu izdaje zavihtel na marsikatero lestvico najboljših plošč leta oziroma desetletja.

Tudi z januarsko izdajo Why Hasn’t Everything Already Disappeared? je bend, ki prah dviguje tudi po zaslugi Bradforda Coxa, frontmena brez dlake na jeziku in avtorja solo projekta Atlas Sound, zadel v polno. Plošča, ki predstavlja odziv na sodobno izginjanje kulture, človeškosti, narave, razuma in čustev, je spet vznemirljiva in nepredvidljiva, kot se za Deerhunter spodobi. “Počasen, razpadajoč propad civilizacije redko zveni tako dobro,”so sline pocedili pri The Skinny. V Šiški začne civilizacija propadati aprila.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.