Kino Šiška gre naprej, čim bolj normalno

Riverside, 3.3.2020, Kino Šiška (Foto: Katja Jakus)

V Kinu Šiška si želijo normalnosti. Koncertov, predstav, razstav in našega obiska. Res je, navodil bo mnogo in potrebno jih bo upoštevati; kje sedeti in koliko narazen, maska da ali ne, itn.. Ampak bodo, bomo, samo da ne pride do ponovnih zaprtij. Želijo si delati dogodke.Organizatorji so poslal javno obvestilo. 

Kako bo vse skupaj izgledalo?

Skupaj bomo spoštovali navodila in priporočila pristojnih služb. Mi bomo poskrbeli za vašo varnost in udobje, vas pa prosili za razumevanje ter upoštevanje pravil. Zaenkrat velja: ob prihodu bodite zdravi, umivajte in razkužujte si roke, v zaprtih prostorih nosite masko, upoštevajte navodila osebja in varnostne službe.

Končno nova predstavitev albuma v živo!

Prejšnji teden smo Poletje v Šiški podaljšali še z dvema koncertoma, in sicer se jutrišnjim gostom francoskim An Eagle in Your Mind naslednji teden pridruži tetameta (9. 9.) in teden dni kasneje še Infected (16. 9.). Na tradicionalnem Šiška “Open” 2020, tokrat 18. 9., se bo koncertni program začel s finalom sedme sezone Špil lige. Pomerili se bodo indie dvojec Shiver River, pank mladci JAJA BOJZ, alt rockerji DeBeat in kamniški funk/rock/psihedeliki Before Time. Za zaključek Šiška “Open” pa, končno, predstavitev novega albuma v živo! Pijammies, slovenski Snarky Puppy, bodo po norem koncertu na festivalu MENT in nastopu na Štreamu na Šiška “Open” predstavili prvenec – prepričali vas bodo z energičnostjo živega nastopa in le stežka bosta ostali pri miru, obljubimo. V prihodnjih dneh prihaja ena večja najava/objava, da ne bo #nivedel.

Martha Cooper, Swans in DobraVaga

Septembra predstavljamo dva dokumentarna filma. Enajstega septembra bodo na našem velikem odru oziroma platnu legenda Michael Gyra z zasedbo Swans v glasbenem dokumentarnem filmu Where Does a Body End (Kje se konča telo). Intimni portret skupine Swans, starih znancev našega odra, je posnel Marco Porsia, ki jih je s kamero spremljal kar pet let. Film je med drugim prejel tudi nagrado Hrupni maček za najboljši glasbeni dokumentarec letošnjega festivala Grossmann. Martha: A Picture Story (na sporedu 17. 9.) je zgodba o fotografinji New York Post-a, ki je s svojim fotoaparatom posnela nekaj prvih fotografij newyorških grafitov v času, ko je mesto razglasilo vojno tej novi kulturi. Slovenska premiera dokumentarnega filma o ikoni in soavtorici legendarne knjige Subway Art bo dan pred graffiti jam-om v sklopu Šiška “Open”.

Galerija DobraVaga je med poletjem zagnala svojo spletno trgovino z izjemnim naborom svežih umetniških del. Nujno preverite, kakopak. Tako kot odprtje razstave umetnice na mesec Ajde Kadunc “Nikoli ničesar” (3. 9.) oziroma zin razstavo Nika Erika Neubauerja “Moral bi iti do gospe Phrance!” (10. 9.). In ne pozabite – še nekaj dni si lahko ogledate zine razstavo Srcozlom ter skupinsko razstavo ob 4. obletnici DobreVage Pozicije v (o)risu.

Krhka koreografija za konec meseca

Anja Bornšek, Barbara Kanc in Tina Valentan so avtorice in izvajalke krhke koreografije Oči, ki letijo, ki bo premierno uprizorjena 28. septembra v Kinu Šiška. S premiero tudi napovedujemo pričetek sezone uprizoritvenih umetnosti in mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival, ki bo tudi letos potekal konec novembra. Več informacij objavimo kmalu.

Poletja še ni konec!

No, tudi če zunaj dežuje, pa je tu poletna playlista, ki so jo skurirali sodelavci šestnajstih članov mreže Liveurope. Na njej najdete sveže zvoke evropskih glasbenih izvajalcev, med njimi tudi slovenske Futurski in Haiku Garden. Na YouTube jo najdete tu, če pa že uživate na Spotify, pa klik sem.