Keith Richards: “Bil je čas, da neham piti”

75-letnega rokerja Keitha Richardsa so vprašali, če je kaj spremenil svoj življenjski slog. 

“Lahko bi temu rekli tako,” je povedal znani kitarist skupine The Rolling Stones, ki je 18. decembra dopolnil 75 let in se ta čas pripravlja na turnejo s svojimi glasbenimi kolegi. Štartajo aprila 2019. Richards je za ‘Rolling Stone’ povedal, da je nehal piti. “Končal sem s tem, naveličal sem se. Moral sem nehati.” Dodal je, da je bil čas za spremembo, a se vseeno ne brani kakšnega kozarca vina ali piva.

“Kot vse ostale stvari, sem prenehal tudi z alkoholom. Drugače pa ne čutim razlike, sedaj ko sem starejši. Piti sem nehal zato, ker se nisem počutil prav, nisem več želel nadaljevati.” Spremembe pa je opazil njegov prijatelj Ronnie Wood. “V veselje mi je delati z njim. Veliko bolj umirjen je,” je povedal Wood.

Wood je še dodal: “Odprt je za ideje, medtem ko je bil včasih samo zagnan. Včasih je pretiraval s pitjem, vedno je spil še enega več in je postal nesramen. Jaz sem imel srečo, da sem hitro nehal s pitjem, glede na to, da sem kasneje imel opravka še z rakom in ostalim sranjem. Na srečo je bil na enem mestu in so ga odstranili. Sestavil sem nazaj svoje življenje in sedaj se počutim veliko bolje.”