Keith Flint še dva dni nazaj tekel in postavil osebni rekord

Keith Flint (FOTO: Sky News)
Keith Flint (FOTO: Sky News)

Včeraj je svet pretresla žalostna novica o smrti komaj 49- letnega legendarnega pevca Keitha Flinta iz zasedbe The Prodigy. Že včeraj so iz skupine pojasnili, da je Flint storil samomor. Žena Mayumi Kai, s katero se je nedavno razšel, pa je bila v času njegove smrti na Japonskem.

Ga je ljubezen najprej rešila in nato ‘ubila’?

Le dva dni nazaj se je Keith Flint udeležil petkilometrskega teka v parku Chelmsford, v domačem Essexu, na katerem je postavil tudi svoj osebni rekord. Novinar, avtor in tekač Rob Hadgraft je namreč to informacijo delil na Twitter profilu in zapisal: ‘Žalostna novica o Keithu Flintu – je prišla na dan le dva dni po tem, ko je zgledal v odlični formi, ko je tekel na Chelmsford Parkrunu in dosegel osebni rekord – 21 minut.’

Vse glasneje pa se govori, da je Flint zapadel v hudo depresijo, ko se je razšel z ženo Mayumi Kai. Zaradi ločitve je moral prodati svoje posestvo, kar pa ga je še dodatno potrlo. Flint je v preteklosti dejal, da ga je japonska manekenka in DJ-ka Mayumi Kai rešila pred drogami, očitno pa ga njun razhod močno prizadel. Ni velika skrivnost, da je bil Flint velik odvisnik od marihuane, alkohola in kokaina, a očitno je znal poskrbeti tudi za svoje zdravje, saj se je zadnje čase aktivno ukvarjal s tekom. Poleg teka pa je po soseski pogosto sprehajal svoje pse.

Flint in Mayumi Kai sta se poročila leta 2006, večino časa pa sta preživela skupaj na farmi v Essexu, kjer sta skrbela za pse in konje. Očitno pa je v zakonu začelo močno škripati in Flint se s situacijo ni znal soočiti drugače.

Že v preteklosti je Flint namignil na samomor z izjavo, da je razmišljal o samomoru, a ni zbral poguma za to dejanje, ker je prevelika reva.