Pevec skupine The Prodigy storil samomor

Keith Flint (FOTO: Sunday Mail))
Keith Flint (FOTO: Sunday Mail))

Danes je kot strela z jasnega odjeknila novica, da je v 50. letu starosti umrl Keith Flint, pevec in plesalec britanske elektropunk zasedbe The Prodigy. Na uradnem Instagram profilu pa je skupina potrdila, da je Flint storil samomor.

Keith Flint storil samomor

Skupina The Prodigy je na svojem Instagram profilu zapisala: ‘Novica je resnična, ne morem verjeti, da bom to rekel, vendar čez vikend si je naš brat Keith vzel življenje. Šokiran sem, jebeno jezen, zmeden in zlomljenega srca … počivaj v miru, brat.’

V 50. letu starosti je umrl Keith Flint, legendarni frontman zasedbe  The Prodigy. Zvezdnika so našli mrtvega na njegovem domu v Dunmowu. Policija se s primerom še vedno ukvarja, čeprav smrti ne obravnavajo kot sumljive.

Tiskovni predstavnik policije je za The Sun dejal, da je bil Keith Flint ob njihovem prihodu že mrtev, o tem pa so obvestili tudi njegove najbližje.

Keith Charles Flint
 se je rodil 17. septembra 1969 v Redbridgeu v Londonu. Bil je angleški pevec, glasbenik in plesalec, najbolj pa je zaslovel kot pevec in plesalec v elektropunk zasedbi The Prodigy. Odpel je med drugim skladbi ‘Firestarter‘ in ‘Breathe‘. obe sta osvojili vrh britanskih glasbenih lestvic. Nedavno je uspeh doživel tudi kot uspešen lastnik in vodja motociklistične tekmovalne ekipe. Imel je tudi svojo ekipo Team Traction Control.

Skupino The Prodigy je leta 1990 ustvaril Liam Howlett, potem ko je na neki zabavi spoznal Flinta. Nato sta se jima pridružila še Leeroy Thronhill in MC Maxim. Že s prvim singlom ‘Charly‘ so prodrli v svetu rave kulture, ki se je ravno takrat intenzivno širila. Največji uspeh je skupina doživela leta 1997 z albumom ‘The Fat Of the Land‘, na katerem sta tudi skladbi ‘Firestarter’ in ‘Breathe’. Zadnji studijski album ‘No Tourists’ so fantje izdali novembra lani, letos pa so načrtovali koncertno turnejo, že maja bi se morali odpraviti v Ameriko. Flint je bil znan tudi zaradi divjih pričesk, katerim je pogosto menjaval barve.