»Kdor pravi, da ni dobre slovenske glasbe, premalo posluša Val 202.«

Izštekanih 10 (Foto: Alan Orlič Belšak)

Val 202 je v Kinu Šiška predstavil vrhunce Izštekanih zadnjih treh let po izboru voditelja Jureta Longyke. Skoraj 80 glasbenikov je pred polno dvorano predstavilo 20 izštekanih glasbenih presežkov.

Val 202 in oddaja Izštekani sta se s posebnim decembrskim dogodkom znova podala med občinstvo v ljubljanski Kino Šiška. Svoje izštekanke so nam zaigrali Balladero, Robert Petan, Skova in Skovani, Leonart, Dežurni krivci, Tretji kanu, 3:rma, Generator ter Sladica s pevcema Urbanom Lutmanom in Marino Martensson. Pridružilo se jim je več skritih gostov, med njimi Samo Budna, Hamo in Blaž Mencinger. Med izbranimi za sklepni del Izštekanih 2022 so bili tudi Lusterdam, a je tokrat narava premagala družbo. Izštekanih 10 je postalo izštekanih 9, a na polno.

Izštekanih 10 (Foto: Alan Orlič Belšak)1

Izbrane zasedbe so nam odigrale dvajset skladb, na odru pa se je izkazalo kar 80 glasbenikov.

Koncert je povezoval avtor in voditelj Izštekanih Jure Longyka, Val 202 ga je prenašal neposredno v etru in na svoji spletni strani, ogledali pa si ga boste lahko tudi na Televiziji Slovenija.

»Vzdušje je bilo izjemno, za odrom in v dvorani. Toliko nesebičnega truda toliko ljudi za skupni cilj v koncentrirani obliki redko doživiš. Posebno pohvalo si zaslužijo vse tehnične ekipe, zalogaj je bil res velik. Lep občutek je, ko vemo, koliko nam občinstvo zaupa, mnogi so prišli na koncert, četudi veliko izvajalcev niso poznali. In krasno je videti glasbenike iz različnih krogov, ki se spoznavajo, družijo in strastno vpijajo atmosfero dogodka. Izštekani plujemo proti tridesetici, prihodnje leto jo bomo gotovo primerno proslavili,« napoveduje Jure Longyka.

V foto galeriji so na ogled utrinki dogajanja na Izštekanih 10 2022.

Fotografije je posnel Alan Orlič Belšak.

Vir: Promocijsko sporočilo, Val 202.