Kdo bo rešil rokerski svet? Morda ga bodo MRFY.

MRFY 4.5.2022 Kino Šiška (Foto: Aleš Žnidaršič)

Trenutek, ki smo ga vsi čakali, je prišel. Dva trenutka, v bistvu. Razprodana večera zasedbe MRFY v Kinu Šiška, na katerih so predstavili svežo eklektično ploščo, ki vsebuje dobesedno ‘Use’. Nekaterim bo to šlo v nos, ampak glede na odziv publike v Ljubljani so na dobri poti, da resnično rešijo svet. Slovenski rokerski svet!

V resnici že vrsto let spredaj tišijo napred in dvigujejo standarde. So eden redkih pravih bendov pri nas in zato smo jim lahko le hvaležni, ne glede na to, ali vam je všeč njihova glasba ali ne.

Seznam skladb:
Angeli
Lok napet
Najlepše bitje
Prjatučki
Tobogan
Prosti pad
Zaljubila
Nevaren
San Francisco
Tvoj pizdun

Nov album najdete TUKAJ.

 

Foto: Aleš Žnidaršič

Vaši najljubši Prjatučki so predstavili svoj novi album ‘Use’. 

Kino Šiška se je odprl, MRFY pa so upravičili visoka pričakovanja, češ da bo kmalu spet zagorelo, ker nam vedno tli na dnu srca. Ta trenutek je zdaj prišel in po dveh izjemnih koncertih, ki so jo pokrili tudi na RTV, lahko rečemo, da je slovenski rock’n’roll v dobrih rokah. MRFY-ji se znajo iti šov. Vedo, kako se (ne)obnašati na odru in v medijih. Znajo bit bend in držati skupaj.

Zasedba je močna le kot njen najšibkejši člen in MRFY nimajo šibkega člena. So kot novodobobni beatli, a seveda ne po glasbi – da ne bo kdo skočil previsoko – pač pa v povezanosti. Držijo skupaj in ne jeb*** sistema. Če so vsi malo premaknjeni, so oni torej edini normalni. Right?

Foto: Aleš Žnidaršič

Vrnitev v slogu

Ponovno so se vrnili na veliki oder Kina Šiška, kjer so leta 2018 že predstavili svoj prvenec ‘Story’, se pojavili na Šiška Open, kasneje pa ogrevali publiko tudi za legendarne Skunk Anansie, ko jih je pevka Skin z odra pohvalila za nastop in simpatično preimenovala v Mr. Fy. Štiričlanski indie rock tobogan iz Novega mesta smo med drugim gostili tudi v izštekanih in hibridnih verzijah, od lanske pomladi pa s hitiči, kot sta Zaljubila in Prjatučki, pripravljajo teren za svoj drugi album Use.

Začetek snemanja Usega sicer sega v prvo prisilno korona pavzo marca 2020, ko se je bend z izkušenim slovenskim producentom Žarkom Pakom skril v studio in svoje bolj ali manj narejene komade prepustil dnevni dozi kreative ter neobremenjenosti. Potem so morali samo še vse dokončat. Preuredit. Izboljšat. Še enkrat posnet. Drugo besedilo. A bi pasal kak orkester? A bi mogu bit hitrejši tempo? Nova plata se težko uvrsti v kakršenkoli žanr, saj ima vsak komad drugačen slog, strukturo in zvok. Takšni so časi, smernic ni, si kar nisi, use je kul.

Foto: Aleš Žnidaršič