Batista Cadillac v soboto predstavijo album v KŠ

Batista Cadillac (Foto: PROMO)

Ob izdaji svojega prvega albuma se bodo v Šiško pripeljali Batista Cadillac, finalisti letošnjega izbora EMA, ki so svojim spevnim križanjem soula, funka, bluesa, rocka in še česa dobrodošla stalnica domačih radijskih valov.

Sobota, 14.5.2022 v Kinu Šiška

Čvrsto gruvajoče jedro danes šestčlanske zasedbe Batista Cadillac že od malih nog predstavljata vokalist Urban Lutman in kitarist Matija Koritnik, ki sta se med drugim kalila tudi v šovu Slovenija ima talent. Njun preplet soula, funka, rocka in bluesa je poleg vedno večjega števila poslušalcev pritegnil tudi druge domače izvajalce – sprva Thomasa Marcha za skladbo “Neviden (Ali veš, da me ljubiš?)”, nato pa še funk jazzerje Pijammies oz. P’Jays, ki so se pridružili zasedbi. Skladbe, kot so “Pust me do besede”, “Magnolije” in “Generacija neba” so bile vse popevke tedna na Valu 202; prvi dve sta bili tudi med petericama najbolj predvajanih skladb na Valu na letni ravni v 2019 in 2020.

Po lanskem sporazumnem razhodu s P’Jays sta ustanovna člana Batista Cadillac okrepila z novo zasedbo ter se z njo podala na natečaj EMA. Z udarnim hitičem “Mim pravil” se je bend brez težav prebil do finala in tam z odličnim nastopom zasedel visoko drugo mesto v končni razvrstitvi. Nalet nadaljujejo letos spomladi, ko bo izšel njihov prvi album. Soul vlak čaka, da vas odpelje!

Facebook dogodek