Kaseta z demo posnetkom ”Starman’ legendarnega Bowieja prodana na dražbi

David Bowie
David Bowie

Demo posnetek s prvo verzijo skladbe ‘Starman‘, ki jo je napisal legendarni, a žal že pokojni David Bowie, je bil shranjen kar 50 let na podstrešju. Te dni pa se je kaseta z demo posnetki na dražbi prodala za vrtoglavih 41 tisoč angleških funtov.

Neprecenljivi posnetki na kaseti

Demo posnetek je našel Kevin Hutchinson na svojem podstrešju. Kevin Hutchinson je bil sicer prijatelj kitarista Micka Ronsona, ki je z Bowiejem doživel uspeh kot eden izmed članov The Spiders from Mars.

Ronson je svojemu prijatelju Hutchinsonu dal kaseto leta 1971, da bi se slednji lahko naučil skladbo, ki bi mu pomagala pri nadaljnji glasbeni karieri. Kaseta je bila skoraj 50 let zapakirana na Hutchinsonovem podstrešju, na njej pa je vsega skupaj 18 skladb, vključno s še neslišanimi demo posnetki skladb ‘Moonage Daydrea‘ in ‘Hang Onto Yourself‘.

Na 44 minut dolgi kaseti so še skladbe ‘Five Years’, ‘Rock & Roll Suicide’, ‘Round & Round’, ‘Amsterdam’, ‘Holy Holy’, ‘Ziggy Stardust’, ‘Velvet Goldmine’, ‘Soul Love’ in ‘Lady Stardust’. Na kaseti pa je tudi nekaj studijskih pogovorov.

Specializirana dražbena hiša Omega Auctions je prvotno ocenila, da se bo kaseta z demo posnetki prodala nekje med 5 in 10 tisoč angleških funtov, a na koncu je cena narasla na vrtoglavih 41 tisoč angleških funtov.