Kasabian odslovili znanega pevca; Meighan napadel bivšo zaročenko

Tom Meighan (Foto: Jacob King/PA Wire/PA Images)

Bivši pevec skupine Kasabian Tom Meighan se je včeraj pojavil na sodišču v Leicesterju, kjer je bil spoznan za krivega v primeru napada na Vikki Ager, bivšo zaročenko aprila letos. Kot se je izkazalo, je bil to tudi razlog, zakaj so ga ostali člani odpustili iz skupine.

Odsloviti glavnega pevca po 23 letih uspešnega delovanja je velika stvar. Sploh če gre za tako velik band. Kasabian so se odločili, da njegova dejanja ne predstavljajo njihovih vrednot, zato so ga prosili, da zapusti svetovno znani band, katerega prihodnost je zaenkrat še neznana.

Sodišče je Meighana spoznalo za krivega, po tem ko je končno priznal fizični napad nad bivšo zaročenko, ki jo je pustil s poškodbami kolen, levega komolca, gležnja, prstov in vratu. Meighan je že pred leti priznal, da ima težave z mentalnim zdravjem. Po vsej verjetnosti je bil problematičen že prej, saj ni skrival težav z alkoholom, napad pa je bil kaplja čez rob.

Na sodišču so zavrteli video posnetek z varnostne kamere, medtem ko je Meighan s solzami v očeh glavo povesil v svoje roke. Priznal je, da jo je vlekel čez vrt, vrgel ob kletko za hrčka, udaril v obraz in ji grozil z leseno paleto. Policijo je poklical otrok, ki je bil takrat v hiši, v ozadju pa so se slišali kriki.

39-letni roker je prekinili tišino in tudi sam objavil javno obvestilo o tem, da zapušča skupino: “Following today’s announcement I just wanted to let you all know that I am doing well. I’m in a really good place now. Thanks for all your love and support. I’ll be seeing you all very soon. TM.”