Kako uspeti v glasbenem poslu?

V torek, 26. februarja, bo Projektna pisarna Centra za kreativnost v Marboru gostila tri glasbene mačke, ki se bodo pogovarjali o tem, kako v današnjih časih uspeti v glasbenem poslu. Gre za cikel predavanj in usposabljanja Glasbeni posel 1.0, ki ga organizira SIGIC v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK).

Predaval bo tudi Nikola Sekulović (Dan D)

Po uvodnem predavanju Nikole Sekulovića o položaju in perspektivah glasbenega posla, ki se bo začelo ob 18. uri, bo sledilo soočenje mnenj in izkušenj Roberta Novaka, basista in managerja skupine MI2 ter Tinčka Bradača, člana glasbenega uredništva RTV Slovenija v Mariboru. Beseda bo tekla o glasbenih uspehih in neuspehih, vlaganju časa, energije, pozornosti in denarja, preboju na mednarodne glasbene trge ter o dogajanju na slovenski in lokalni glasbeni sceni. Pogovoru bo sledilo druženje z zasedbo BeatPolar, najavljeno pa bo tudi prihodnje sodelovanje Sigica in CzK v Mariboru.

Nikola Sekulović je glasbenik in član nekaterih najpomembnejših slovenskih glasbenih skupin, hkrati pa promotor in organizator koncertov, strokovnjak za avtorske pravice in druge poslovne zadeve na področju glasbene industrije. Robert Novak je basist in manager skupine MI2, ustanovitelj in moderator Facebookove strani Slovenska glasbena scena in lastnik novopečene Glasbene agencije Gaža, Tinček Bradač pa je dolgoletni član glasbenega uredništva RTV Slovenija v Mariboru.

Pri organizaciji dogodka sodeluje tudi društvo Glas podzemlja, ki deluje na področju izobraževanja mladih, kulture in urbanih subkulturnih mladinskih pobud v Mariboru.