Bliža se Ftrgatev 2017!

Ftrgatev 2017
Ftrgatev 2017

Ta petek, 17. novembra, se bo v UŠC Leona Štuklja odvila največja športno-adrenalinsko- zabavna prireditev, Ftrgatev.

 

Nastopile bodo kar tri odmevne skupine

Letos bo na prireditvi pestro. (FOTO: Ftrgatev)
Letos bo na prireditvi pestro. (FOTO: Ftrgatev)

V popoldanskih urah bo pred dvorano možno uživati v Ski & Board Rail tekmovanju, na katerem bodo smučarji in deskarji iz Slovenije ter sosednjih držav tekmovali v trikih na različnih ovirah na umetnem snegu.

Zvečer pa sledi koncertni del, katerega posebnost je izrazito zanimiv line – up, saj bosta nastopili skupini iz samega vrha slovenske glasbene scene Tabu in Siddharta ter skupina S.A.R.S., najbolj prepoznavna srbska skupina.

 

Dogodek bo dobrodelne narave

Klub mariborskih študentov poleg kulture, zabave, športa in študentskih aktivnosti podpira tudi dobrodelnost ter skrb za sočloveka, zato so se z izkupičkom od tekmovanja za najboljšega vinarja Ftrgatve odločili pomagati Marku Aberšeku, pogumnemu enajstletniku, katerega to pomlad na Floridi čaka operacija, ki mu bo omogočila hoditi brez opornic ter s tem normalno in brezskrbno življenje.

Marko je prestal že dvajset operacij na nogi in tri operacije srca. Pri treh letih so ortopedi predlagali amputacijo obeh nog, vendar sta se starša odločila, da drugačno rešitev poiščeta v tujini.

Denar bodo zbirali za malega Marka. (FOTO: Ftrgatev)
Denar bodo zbirali za malega Marka. (FOTO: Ftrgatev)

Marko je nato imel operacijo kolka v Aachenu, sledila je tudi operacija stopal na obeh nogah. Ves ta čas, pa je Marko obiskoval šolo in vse aktivnosti vezane na njo opravljal uspešno.

26. maja 2017 je bil v komi pripeljan v Italijo, kjer je prestal devet urno operacijo in jo kljub slabim napovedim uspešno prestal.

Končno pa so tudi našli zdravnika, Dr. Paleya, ki jim je zagotovil, da bodo Markove noge lahko še funkcionalne in da bo hodil brez opornic.

Tega se mladi Marko seveda že zelo veseli, saj življenje v opornicah ni preprosto, pogosto se pojavljajo bolečine, opornice se kvarijo, itn.

Operacija nog je predvidena 31. maja 2018 na Floridi pri Dr. Paleyu, terapije pa bodo predvidoma trajale kar sedem mesecev.

Zavarovalnica Slovenije krijejo tri operacije in terapije, vse ostalo je strošek staršev. Kupiti bo potrebno avto na Floridi, kriti stroške stanovanja in tudi hrana zahteva določen znesek. Zdravila je potrebno kupiti v lekarni, na stroške staršev.

Združitev športa, glasbe in dobrodelnosti po imenu Ftrgatev, bo Maribor za vsaj en dan spremenila v oazo in obiskovalcem ponudila zavetje pred vsako-dnevno sivo monotonostjo, problemi ter pobarva svet v nekaj posebnega.

Vstopnice lahko kupite TUKAJ.