Justin Timberlake objavil opravičilo Britney Spears po novem dokumentarcu

Justin Timberlake in Britney Spears (Foto Kevin Winter/Getty Images)

Pop zvezdnik Justin Timberlake si je kot tako kot mnogi ogledal najnovejši dokumentarni film o Britney Spears, ki nosi naslov ‘Framing Britney Spears’, v njem pa je zaslišal tudi svoje ime. Zvezdnika niso prikazali v dobri luči, zelo hitro po tem pa je izdal tudi uradno opravičilo.

‘Framing Britney Spears’ je udaren dokumentarni film, ki prikazuje, v kakšnih težavah se je znašla mlade zvezdnica, ki se še danes bori, da bi prišla izpod okrilja njenega očeta in bližnjih. V legalni pasti se je znašla pred leti, ko se je njeno stanje poslabšalo, tisti zraven nje pa so spretno izkoristili in jo spravili pod svoje legalno skrbništvo, podobno kot v primerih, kot osebe ne morejo več skrbeti zase (zaradi bolezni, psiholoških težav, itn). Začeli so opravljati z njenim denarja, ji določati karierne odločitve, narekujejo ji celo njeno življenje do tega, s kom se lahko vidi. Zato se v zadnjih ne pojavlja v medijih, saj ne sme dajati izjav. Vodijo njeno življenje, zaradi česar se je oblikovalo tudi gibanje, ki stremi k “osvoboditvi” Britney.

V dokumentarnem filmu se je znašel tudi Justin Timberlake, ki je bil pred leti vpleten v romantično razmerje z Britney. “Videl sem sporočila in komentarje ter vaše skrbi, želim se odzvati. Zelo mi je žal za tisti čas v mojem življenju in dejanja, ki so pripomogla k večjemu problemu. Govoril sem, ko ne bi smel, nisem pa se zavzel za tisto, kar je bilo prav. Padel sem pod sistemom, ki podpira mizoginijo in rasizem.” 

Justin Timblerlake (Foto Larry Busacca/Getty Images)

“Še posebej se želim opravičiti tako Britney Spears kot Janet Jackson, obema individualno, ker mi je mar in spoštujem ženske. Vem, da mi je spodletelo. Industrija ima svoje napake. V njej uspejo večinoma beli moški. Ustvarjeno je tako. Kot moški moram uporabiti svoj glas in opozorjati na to. Zaradi moje ignorance nisem spoznal, kaj se je takrat dogajalo v mojem življenju. Nočem imeti koristi od nesreče drugih.” 

Po njunem razhodu je Justin poskrbel, da je Britney izpadla kot glavni krivec za neuspelo zvezo. Mediji so jo takrat “linčali” in od tam je šlo samo še na slabše. Postala je redna stranka paparacev, ki so ji sledili na vsakem koraku. Mlada Britney je hitro postala povsem nemočna in izgubljena v zelo velikem svetu, ki stalno preži na nesrečo drugih.