Jure Lesar za uvod v marčevsko glasbeno dogajanje v Kinu Šiška

Jure Lesar (Foto Kino Šiška/Promo)

Prvi spletni prenos koncerta iz Kina Šiška v mesecu marcu pripada pevcu in kitaristu Juretu Lesarju, nekdanji gonilni sili benda Eskobars. V neposrednem spletnem prenosu bo ob podpori spremljevalnega benda predstavil svoj drugi samostojni album Je kaj novega, ki bo izšel konec februarja. Po razpadu Eskobarsov je Jure leta 2018 izdal prvi avtorski album Zemljin sin ter s svojimi udarnimi verzi in liričnimi upodobitvami ujel ušesa pozornih poslušalcev – tako na radijskih valovih kot na terenu širom Slovenije. Pridružite se mu na novem potovanju 4. marca!

Pevec in kitarist Jure Lesar, nekdaj gonilna sila benda Eskobars, bo v neposrednem spletnem prenosu iz Šiške ob podpori spremljevalnega benda predstavil svoj drugi samostojni album Je kaj novega, ki pri založbi Dallas izide konec februarja. Na njem se v družbi prekaljenih glasbenih gostov, kot sta Zoran Čalić (ex-Majke, Big Foot Mama) in Martin Janežič – Buco (Hamo & Tribute 2 Love) ukvarja z odnosom med moškim in žensko, “od začetne zaljubljenosti, trenj, razhoda in na koncu – do odpuščanja.”

Po razpadu Eskobarsov se heposvetil samostojni karieri in leta 2018 izdal prvi avtorski album Zemljin sin. Udarni verzi ter lirične upodobitve so ujela ušesa pozornih poslušalcev, glasba pa je dobila svoje mesto tudi na terenu – Jure je svoj glasbeno-poetični izraz ponesel širom Slovenije, od Obale do Cankarjevega doma. Tokrat se bo s polno bendovsko zasedbo ustavil v Šiški in nam predstavil svoj novi album.

Potrdi udeležbo: 4. marec 2021 – FB dogodek

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni koncert potekal v neposrednem plačljivem prenosu na platformi Entrio, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah. Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.

Organizacija: Kino Šiška.

Jutri ne zamudite nastopa enega najbolj prepoznavnih slovenskih hiphoperjev Emkeja na prvem samostojnem koncertu v Šiški – njegovemu novemu albumu Veš kaj bi ti mogo lahko od danes prisluhnete na vseh pretočnih platformah, jutri pa skupaj s spremljevalnim bendom in gosti Emkejeve založbe Wudisban v neposrednem prenosu iz Kina Šiška!

 


V živem nastopu iz Šiške boste 18. februarja spremljali Pantaloons oziroma “ko trubači vdrejo na novo londonsko jazz sceno”! Mladi slovenski trio je v okviru Klubskega maratona Radia Študent in festivala MENT (preveri nedavni sešn za Sound City Liverpool) že razvnel domača tla, v letu 2021 pa načrtujejo tudi izid težko pričakovanega prvenca. Za konec februarskih koncertov pa si 25. 2. privoščite sveži duo pianistke in vokalistke Sare Ester Gredel in bonbarke Nine Korošak Serčič z imenom freekind.. Glasbenici skozi svoj v soulu, R&B-ju in jazzu zakoreninjen groove po zgledu CommonaEryke Badu in Alfa Mista predajata svojo življenjsko filozofijo, svojevrstno uteho v karantenskih časih pa sta nudili tudi na svojem prvem EP-ju, izdanem decembra.