Junema z novo skladbo ‘Ne veš’

Neža Trošt, pevka skupine Junema. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Neža Trošt, pevka skupine Junema. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Nova skladba ‘Ne veš‘, ki jo Junema pošilja na radijske valove in medmrežje govori o navezanosti. O tem, kako težko je spustiti in oditi. O tem kako tisti, ki gredo, ne vede še dolgo ostajajo tu.

 

Junema se podaja v neznano

Junema se podaja v neznano ter nemirno raziskuje in odkriva nove zvočne slike in podobe. V skladbi ‘Ne veš’ koketira z bolj urbanim indie zvokom, kot smo ga sicer vajeni v njihovih skladbah. Raziskovanje liričnega indie-popa nas popelje v svet sintetičnih zaves in zamaknjenih kitar skozi katere nas Nežin vokal opominja, da včasih lahko ostajamo nekje še dolgo potem, ko od tam odidemo. Zvočna podoba skladbe je nastala v sodelovanju s producentom Igorjem Ilićem, ki je eden izmed vidnejših nosilcev novega vala glasbe pri nas (Mrfy).

Njihov prvi album ‘Ko se ustavi čas‘, ki je spomladi 2018 izšel pri založbi Celinka, je čudovito, igrivo in intimno glasbeno potovanje, med katerim čas zagotovo teče počasneje, če se že ne ustavi. Album je postal tudi album tedna časopisa Dela, skladbi ‘V intervalu večnih sanj’ in ‘Odčarana’ pa sta bili izbrani za popevki tedna na Valu 202.

Junema se po uspešno sprejetem prvem albumu vrača nazaj v studio, kjer s producentoma Igorjem Ilićem in Petrom Penkom snuje zvočno nianso novih skladb. Ne veš tako napoveduje novi album, ki bo luč ugledal …, ko jo pač bo.

Junema so:
Neža Trošt – (vokal),
Marko Ovčak (električna kitara),
Luka Snoj (akustična kitara),
Anže Sitar (bobni),
Luka Hočevar (klaviature),
Anže Čuček (bas kitara).