Junema z novim videom ‘V gozdu nad meglo’

Skupina Junema (FOTO Facebook Junema)
Skupina Junema (FOTO Facebook Junema)

Nedaleč od mestnega vrveža se lahko po ozki stezi povzpnemo tja, kjer v družbi macesnov kaj hitro pozabimo na svet rutin in obvez. Ko pride zima, svet betona in saj zastreta plundra in megla, tam nekje v gozdu nad meglo pa se drevesa spokojno nastavljajo sončnim žarkom. Skupina Junema predstavlja nov video ‘V gozdu nad meglo‘.

O videu ‘V gozdu nad meglo’

‘V gozdu nad meglo’ je lahkotna, radoživa in eterična pripoved, ki opozarja na pasti urbanega življenja in nas opominja, da čisto blizu mestnega hrupa in luči obstaja okolje miru in tišine, kjer lahko vsaj za hip pozabimo na vsakdanje življenjske tegobe in skrbi.

V sodelovanju z mlado umetnico Jovano Đukić je za skladbo nastala tudi risana animacija. Jovana v njej poudarja kontraste med urbanim in zelenim ter kreativno namiguje na potencialne simbiotične povezave med na videz nepovezljivimi svetovi.

O skupini Junema

Junema je šestčlanska skupina iz Ljubljane. Žanrsko jih težko opredelimo; njihova glasba staplja elemente pop muzikaličnosti, bossa nove, kantavtorskih pripovedi, latino zvočnih nians, koketirajo pa tudi z alternativno-rockovskimi glasbenimi vzgibi.

Njihov debitantski album Ko se ustavi čas, ki je izšel spomladi 2018 pri založbi Celinka, je čudovito, igrivo in intimno glasbeno potovanje, med katerim čas zagotovo teče počasneje, če se že ne ustavi. Ob koncu leta minulega leta je postal tudi album tedna časopisa Dela, skladbi V intervalu večnih sanj in Odčaranapa sta bili izbrani za popevki tedna na Valu 202.

Junema bo ponedeljek 14.1.2019, ob 21.00, zaigrala v Ljubljanskem Prulčku!