Judas Priest v Stožicah prestavljeni na 2022

Rob Halford (FOTO: Janez PELKO)
Rob Halford (FOTO: Janez PELKO)

Organizator obvešča, da je koncert JUDAS PRIEST iz 13. julija 2021 prestavljen na 12. julij 2022. Zaradi trenutnih okoliščin se napovedani koncerti v letu 2021 ne bodo mogli izvesti po načrtu. Turneja je prestavljena v leto 2022. Novi datum je 12.07.2022. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. Če vam nov datum ne ustreza, lahko vstopnice od 8.04. do 08.05. 2021 vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili in povrnjena vam bo kupnina. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si.

Na kratko o Judas Priest

Da njihova energija in vpliv ostajata nedotaknjena, pa dokazuje dejstvo, da je bil njihov lanski album ‘Firepower‘ na lestvicah uvrščen najvišje od vseh njihovih plošč. Leta so prejeli nominacijo za Dvorano slavnih rock’n’rolla, leta 2010 so prejeli Grammy Award za najboljšo metal izvedbo, leta 2006 pa jim je nagrado podelila tudi postaja VH1.

Judas Priest so nastali leta 1969 v Birminghamu v Veliki Britaniji, ki velja za eno od zibelk heavy metala. Rob HalfordGlenn TiptonK.K. Downing in Ian Hill so tvorili jedro skupine, tekom let pa se je v skupini zamenjalo veliko bobnarjev.  Skupaj pa so bili več kot pripravljeni, da za vedno spremenijo heavy metal.

Po preizkusnem začetniškem obdobju petih let so nato leta 1974 izdali prvenec ‘Rocka Rolla‘ in nato še štiri plošče, na katerih so se že znašle uspešnice kot sta ‘Diamonds and Rust‘ in ‘Hell Bent for Leather‘.

Priesti so bili ena prvih metal zasedb, ki je nosila okovano usnje, opremo, ki jo je Halford menda nabral kar v lokalni trgovini s S&M pripomočki. A prav ta videz so kmalu posvojili vsi navdušenci nad metalom in še danes velja za ‘uradno’ nošo poslušalcev te zvrsti glasbe.

Zasedba je v 80. letih prevladovala na metal sceni, saj so izdali še pet albumov, hkrati pa so postali tudi stadionska atrakcija, saj so že leta 1980 koncertirali tudi na prvem festivalu Monsters of Rock v britanskem parku Donington, leta 1985 pa so bili tudi del humanitarnega Live Aida v Filadelfiji.

Judas Priest bodo v Ljubljani nastopili 12. julija 2022. (FOTO: Janez Pelko)
Judas Priest bodo v Ljubljani nastopili 12. julija 2022. (FOTO: Janez Pelko)

Bolj v hard rock so se podali z albumoma ‘Turbo‘ (1986) in ‘Ram it Down‘ (1988), leta 1990 pa izdali, po mnenju večine, najbolj udarno ploščo kariere, ‘Painkiller‘. Leta 2004 so bili posebni gostje festivala Ozzfest, kjer so igrali ob boku Black Sabbath, nato pa leto kasneje izdali petnajsti studijski album ‘Angel of Retribution‘.

Leta 2008 so izdali dvojni konceptualni album ‘Nostradamus‘, leto kasneje pa ‘A Touch of Evil: Live‘, na katerem je tudi bombastična izvedba pesmi ‘Dissident Aggressor‘, ki jim je prinesla že omejeni grammy.

Ob tridesetletnici plošče ‘British Steel‘ so izdali posebno različico albuma na dveh zgoščenkah, kar so kronali s turnejo, na kateri so ga izvajali v celoti, nato pa izdali še koncertni DVD.

Leta 2011 je svoj odhod najavil K.K. Downing, kar pa jih ni ustavilo, zato so se odločili, da nadaljujejo in v svoje vrste vzamejo kitarista Richieja Faulknerja. Ta poteza je zasedbo osvežila, nove privržence pa pridobila tudi s presenetljivim, a izjemnim nastopom v šovu Ameriški idol.

Sedemnajsti album ‘Redeemer of Souls‘ so izdali leta 2014, dosegel pa je šesto mesto ameriške lestvice albumov, kar so podprli s pripadajočo turnejo. Seveda jim ni ušla nominacija v Rockersko alejo slavnih (The Rock’n’roll hall of fame), leto kasneje pa so izdali hvaljeni in še vedno aktualni album ‘Firepower‘, ki jih je spet popeljal na turnejo okoli sveta.

Judas Priest pa se ne ustavijo, saj tudi v jubilejnem letu nadaljujejo s svojo heavy metal okupacijo sveta. Turnejo so tako poimenovali 50 let heavy metala. Da so še vedno prvokategorniki v svojem žanru, pa se boste lahko prepričali v torek, 12. julija 2022 v dvorani Stožice.