Joker Out razprodali Cvetličarno

Skupina Joker Out (FOTO: Katja Jakus)

Kdo pravi, da nimamo dobrih domačih bendov, ki premikajo množice? Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro muziko in videospoti, so pa tudi ena tistih skupin, katerih priljubljenost ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti na terenu.

 

Koncert razprodali v manj kot dveh mesecih

Po letih kaljenja, nase so opozorili tudi z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama ‘Kot srce, ki kri poganja‘ in ‘Omamljeno telo‘, so se konec lanskega leta povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom, prvi rezultat tega sodelovanja pa je hit ‘Gola‘, ki je osvojil tako občintsvo Vala 202 (Popevka tedna, Jutranji koncert pri Andreju Karoliju) kot tudi komercialnih radijskih postaj (omenimo le nastope na Radiu Antena in Radiu 1), predvsem pa je tako geografsko kot starostno še razširil njihovo vseslovensko občinstvo.

Z Žaretom Pakom, enim najbolj čislanih domačih glasbenih producentov zadnjih desetletij, Joker Out trenutno pospešeno ustvarjajo svoj prvi album, ki ga bojo v živo predstavili 9. aprila v ljubljanski Cvetličarni. Da koncert v Cvetki ni preveč optimističen podvig za tako mlad bend, je bilo jasno že takoj po najavi, saj so že prvi dan prodali 250 vstopnic, vseeno pa niso pričakovali, da jo bodo do roba napolnili že pred koncem januarja.

Koncert, ki se bo odvijal 9. aprila v Cvetličarni je RAZPRODAN.
Koncert, ki se bo odvijal 9. aprila v Cvetličarni je RAZPRODAN.

‘V Cvetličarno smo šli, ker je to prostor v katerega hodimo poslušat samo največje domače, regionalne in mnoge tuje bende pa nas je misel, da bi jo napolnili tudi mi, tako zelo vznemirila, da smo v njej začeli uživati. No, 24 ur po štartu prodaje nam je že bilo jasno, da se bo Cvetka aprila tresla. Težko je ostati miren, ko vidiš, da si se z muziko dotaknil toliko ljudi, ki te želijo videti v živo in so pripravljeni za to tudi kupiti vstopnico,’ pravijo Bojan, Martin, Kris, Jan in Matic, ki se bodo zdaj lahko v miru posvetili ustvarjanju nove muzike in pripravi nastopa za shagadelic rock ‘n’ rolla željno publiko.