Joker Out navdušili v Barceloni

Joker Out so 'vroča roba' tudi v tujini. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Joker Out so 'vroča roba' tudi v tujini. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Kar že vedo njihovi domači in regionalni navijači, zdaj odkriva še Evropa: Joker Out je odličen bend z nalezljivo energijo, ki ga preprosto moraš imeti rad. – Novo priznanje prihaja od združenja neodvisnih založb: bend je eden od vročih izvajalcev leta.

Za Jokerji je nepozabnih 72 ur

Za Jokerji je nepozabnih 72 ur, v katerih je bilo sila malo časa za spanje. Na prvem uradnem ogrevalnem dogodku za Pesem Evrovizije so fantje opravili preko 25 intervjujev, popili kavo z igralcem Darkom Peričem iz kultne serije La Casa de papel (Money Heist), driblali ena na ena z našim bivšim NBA-jevcem Boštjanom Nachbarjem, s svojo energijo in navihanostjo navdušili kolege iz cele Evrope in medije, ki se strinjajo, da Slovenija že dolgo ni na Evrosong poslala tako vročih izvajalcev, pripravila srečanje za španske fene, se sprehodila po azurni preprogi in prvič izvedla pesem ‘Carpe Diem‘ pred desettisočglavo množico.

Bilo je naporno, saj je bil naš urnik zelo zgoščen. Vsi nam govorijo, da je Slovenija letos opazna in prijetno presenečenje. Za turizem smo imeli le toliko časa, da smo skočili do Sagrade familije in na pravo špansko paelo, pa še teh dveh stvari nismo uspeli narediti v polni zasedbi. Če strnemo: štart je bil odličen, spoznali smo poceduro in utrip teh dogodkov, organizatorji so se izkazali z medijsko pokritostjo dogodka in prva pot je bila vsekakor vredna vložka našega časa, denarja in energije. – JOKER OUT

Sledi še bolj razgiban teden

Najpomembnejši dogodek v zvezi z Jokerji ta teden bo petkov izid angleške verzije pesmiCarpe Diem‘ pod okriljem založbe Universal.

A do takrat Jure, Jan, Bojan, Nace in Kris ne bodo mirovali. Že v torek letijo v Liverpool, kjer bodo posneli video za naslednji singel. Aprila izide pesem ‘New Wave‘, angleška priredba hita ‘Novi val’, v katerem se jim bo pridružil tudi z grammyjem okiteni ikonični glasbenik Elvis Costello. O tem, kako je mojster opazil mladi bend iz Slovenije in se odločil za sodelovanje pa kaj več ob izidu pesmi, ki je z novo preobleko dobila tudi malce drugačen ‘vajb’. V Liverpoolu jih čaka tudi nekaj medijskih aktivnosti, izstopa gostovanje na Radiu BBC.

Vikend bodo preživeli na naslednjem erovizijskem ogrevanju v Varšavi, že v nedeljo pa letijo naprej v Tel Aviv.