Avtomobili v pomlad vstopajo z novim videom ‘Zato ti želim’

Avtomobili (FOTO: Nika Holcl Praper)
Avtomobili (FOTO: Nika Holcl Praper)

Legendarna primorska zasedba Avtomobili, ki jo sestavljajo: David Morgan – bobni, Boštjan Andrejc – Bushy – kitare, David Šuligoj – bas, Mirko Vuksanović – klaviature in Marko Vuksanović – vokal, predstavlja še eno skladbo z albuma ‘Sijaj‘, ki je pri ZKP RTV Slovenija izšel septembra 2022 na CD-ju, kot vinilka in kot digitalni album.

Na kratko o videu ‘Zato ti želim’

Plošča prinaša 13 novih skladb, na katere so fantje zelo ponosni, saj pomenijo korak naprej v zvenu skupine, ki pa ostaja ‘avtomobilsko’ prepoznaven in unikaten. Pričujoči singel ‘Zato ti želim‘ govori o potovanjih, o nemiru, ki nas žene k spoznavanju novih pokrajin, v katerih iščemo sebe in razloge, zakaj smo.

Tokrat skladbo spremlja tudi video, kar je bila po besedah članov skupine zanje nenavadna izkušnja, saj je to šele tretji spot v njihovi več kot 40-letni karieri. Snemali so ga v piranskem gledališču Tartini in je na željo fantov le impresija nastopa v živo, brez zgodbe, ki bi gledalcu že vnaprej ponujala vtis o skladbi. Videospot je posnel in režiral Dejan Šuc.