Joker Out izdali singel in video za ‘Barve oceana’

Joker Out (Foto: Mark Pirc)

Skupina Joker Out predstavlja video za ‘Barve oceana’, zadnji singel s prvega albuma ‘Umazane misli’, ki ga lahko odslej naročite tudi kot vinilni LP. Drugi album bodo v soboto, 9. septembra, predstavili na prazniku shagadelic rock’n’rolla v že skoraj razprodanih Križankah.

Če kaj, Bojanu, Krisu, Janu, Juretu in Martinu te dni zagotovo ni dolgčas. V zadnjih treh tednih so v Kranju gostili svoj doslej največji dvoranski koncert, zatem napovedali jesenski desant na prenovljene Križanke, posneli video za ‘Barve oceana’, uredili vse potrebno za izid albuma ‘Umazane misli’ na vinilu, opravili kup medijskih in marketinških aktivnosti, zdaj pa se bodo posvetili ustvarjanju nove plošče ter odigrali preko 30 samostojnih koncertov in nastopov na poletnih glasbenih festivalih. Zato ne preseneča, da so se na morje odpravili, še preden je v deželo zares prišla pomlad.

Joker Out (Foto: Matic Kremžar)

‘Pesem ‘Barve oceana’ je zdravilo za vse sem ter tja utesnjene v svetu, ki poveličuje materialno imetje. Torej za vse tiste, ki mislijo, da biseri sodijo v školjke, ne pa na ogrlice. Zaradi močne sporočilnosti smo se odločili, da z videospotom ne bomo jemali pozornosti besedilu, ampak ga le dopolnili z nostalgičnim poklonom Bratovščini Sinjega galeba. Preprosto smo najeli jadrnico, se na njej zabavali in snemali. Tako nam je uspelo v manj kot enem dnevu posneti in zmontirati ta simpatičen video,” morski pobeg s svojim hišnim režiserjem Markom Pircem strnejo vroči Jokerji.

Sočasno z videospotom za pesem ‘Barve oceana’ je skupina Joker Out izdala tudi album ‘Umazane misli’ v obliki gramofonske plošče oz. klasičnega LP-ja na vinilu. To je tudi zadnje dejanje prvega poglavja skupine, katerega rdeča nit je bila izdaja prvenca. Vinilne plošče lahko naročite na www.jokeroutband.com.

S tem pa še ni konec svežih novic o našem najbolj vročem bendu zadnjih let. Potem ko so predlani osvojili zlato piščal za novince leta in lani postali glasbeni izvajalci leta, je Joker Out letos prejel kar štiri nominacije za nacionalna glasbena priznanja. Spet so v igri za izvajalca leta, njihov prvenec se poteguje za kipec v kategoriji album letaza naziv skladba leta pa konkurirajo s kar dvema singloma: ‘Umazane misli’ in ‘A sem ti povedal’. Za priznanja tako ne konkurirajo samo v dveh kategorijah: za novinca leta ne morejo več, za življenjsko delo pa bodo v igri čez približno pol stoletja.

Joker Out

ZGOŠČENO O SKUPINI JOKER OUT

Ljubljanska peterica Joker Out je zdaj že potrjeno naslednji veliki bend na domači glasbeni sceni. Navdušujejo s svežino, dobro energijo, muziko in spoti, njihova priljubljenost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se zelo čuti na terenu.

Po letih kaljenja so nase prvič resneje opozorili z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama ‘Kot srce, ki kri poganja’ in ‘Omamljeno telo’, leta 2019 pa so se povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom. Prvi rezultat sodelovanja je bil hit ‘Gola’, ki je osvojil tako občinstvo nacionalke, kot komercialne radijske in TV postaje, ter tako geografsko kot starostno še razširil njihovo publiko. Leto 2020 so odprli s hitom ‘Vem, da greš’, zaključili pa z novo verzijo skladbe Umazane misli’, enim od vrhuncev njihovih koncertov. Zlati piščali za novinca leta 2019 so dodali še eno za izvajalca leta 2020, se vrnili na odre in svoj shagadelic rock ‘n’ roll popeljali celo v Postojnsko jamo. Lani so dvakrat razprodali Cvetličarno in glasbene platforme pometli z albumom ‘Umazane misli’, oktobra pa za naslovno pesem prejeli nagrado Frišno/Fresh za pesem leta. Njihov aktualni singel je ‘Barve oceana’so pa že sredi ustvarjanja naslednjega albuma.