Flirrt z drugim razprodanim koncertom vrteli spomine zadnjih 25 let

Flirrt 25 let, 2.4.2022. Blunout, Domžale (Foto Aleš Žnidaršič)

“Hvala za zlomljena srca!” pravi frontman pri nas ene najbolj uspešnih pop rock zasedb zadnjih petindvajsetih letih. Prav toliko časa so na glasbeni sceni – pečata, ki so ga pustili, pa ni moč spregledati. Čutiti ga je bilo še na stenah v prostoru nabito polnega Blunout kluba, na drugem do zadnjega kotička razprodanem večeru, s katerim so Flirrt praznovali obletnico obstoja. 

Foto: Aleš Žnidaršič

Drugi zaporedni koncertni večer je bil še boljši, če je to sploh mogoče! Druga energija in preplet čustev, ki so spremljali setlisto, ki je tehtala kar slabih tridesetih skladb. Zasedba z eminentnimi gosti je preletela čez celoten njihov repertoar in ponudila najboljše, kar premorejo. V pol-akustiki, od blizu, praktično na štiri oči. V krasnem ambientu domžalskega glasbenega kluba so igrali in igrali, Rok Lunaček, capo di banda, pa je bil ponovno v svojem elementu pripovedovanja zgodb, duhovitih prigod in ljubezenskih izpovedi. Po vsem tem času še vedno piše krasna pomenljiva besedila, kuje posrečene nagovore, daje smisel glasbi in z njo miri nemirne duše po vsej Sloveniji ter tudi za mejo. “Ločitveni bend” so si sarkastično nadeli oznako, saj namreč ne igrajo prav veliko ljubezenskih pesmi. Vsaj ne toliko, kot bi si morda mislil povprečen poslušalec. Kljub temu pa so njihovi koncerti nabiti s pristno in čutečo energijo, ki se pretaka od benda do publike in vrača ponovno nazaj.

“Če znate besedilo naslednje, imate problem, ker ste dovolj stari, da se spomnite,” je bila nekakšna rdeča nit večera, na katerem smo obujali spomine preko zvočnih zapisov in nepozabljivih verzov. Koncert je bil praktično pogovor na teme starosti, življenja in razmerij, še enkrat več pa je zmagala glasba, ki nas vse ohranja mlade. “Ostanite dobri ljudje, tista peščica ne bo nikoli zmagala, ker bo dobro vedno premagalo slabo!”

Foto: Aleš Žnidaršič

Nekaj so očitno naredili narobe, da so po petindvajsetih letih še vedno tako zelo priljubljeni, hudomušno nadaljuje Lunaček, ki ponosno predstavi preostanek zasedbe; Štefan Kokalj, Matjaž Ravnikar, Domen Malis in Klemen Bartol. Hvala, ekipa, za izvrsten večer! Če so še pet minut, preden so stopili na oder, v zakulisju glasno prepevali z gosti in prijatelji ter bivšimi člani (pridružili so se jim izjemni Jure Tori, Mišo Kontrec, Dominik Kontrec, Omar Naber, Luka Vunduk, Roman Vukina in Peter Vdovč) in se veselili ob kapljici rujnega, tako da je bilo videti, kot da tistega “drugega” koncerta sploh ne bo, so ob spodbudi glasnega aplavza že po nekaj taktih dokazali, da so danes pravzaprav na vrhuncu svojih muzičarskih moči. Kako prikladno, da bodo čez štirinajst dni odprli koncert za legendarno skupino Smokie v ljubljanski Hali Tivoli. Nekdo je izbral dobro! Predvidevam, da jih čaka še pestro koncertno leto.

Ko so končali, jih občinstvo razumljivo ni želelo spustiti domov in so bili priklicani nazaj na oder. Zbrani v sobi so zahtevali še nekaj skladb, bend pa je celo sprejemal predloge! Končalo se je krepko čez polnoč. Večer uspešen. Občinstvo zadovoljno. Flirrti pa ustvarjajo dalje! Se vidimo na naslednjem koncertu!

Foto: Aleš Žnidaršič