Joker Out dokazali, da je svet njihov oder

Joker Out v Stožicah (Foto Vita Orehek)

Joker Out so zmagali! V svojem rodnem mestu, pred zvestim občinstvom, ki jih spremlja od prvega dne, in v dvorani, kjer so že pred letom dni napovedali največji koncert dosedanje glasbene kariere. Če sodimo po poti, ki so jo že prehodili, so sinoči Joker Out le še „prevzeli ključe“ dvorane Stožice in praznovali z 12.000 obiskovalci. Ni več dvoma – Joker Out so največji regionalni bend nove generacije, in svet je njihov oder!

Šov v razprodani dvorani Stožice je trajal dve uri, Kris, Bojan, Jan, Jure in Nace pa so zelo prepričljivo dali vse od sebe. „Stožice, ste vi zares tukaj?“ je po prvih dveh skladbah „Sunny Side Of London“ in „Gola“ dvorano nagovoril Bojan in izmeril utrip občinstva. Kot je pokazal decibel meter, je Ljubljana proizvedla glasnost 127,9 dB in zasijala na prvem mestu Joker Out lestvice najglasnejših oboževalcev! Glasnost občinstva je bila še bolj opazna ob dejstvu, da so bili pod odrom združeni oboževalci iz kar 27 držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Poljske, Srbije, Italije, Češke, Finske, Danske in tudi ZDA, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije, Luksemburga ter celo Fidžija!

Uvodu je sledil divji set – „Bele sanje“, „Plastika“, „Proti toku“, „Dopamin“ („12.000 se nas je zbralo. Vi ste naš dopamin!“ – je sporočila skupina), „Padam“, „Demoni“ in „Katrina“, v skladbah „A sem ti povedal“ in „Omamljeno telo“ pa se jim je pridružila še brass sekcija.

Za piko na i sta se skupini na odru pridružila še nekdanja člana, Matic Kovačič in Martin Jurkovič, s katerima so Jokerji izvedli skladbo „Kot srce, ki kri poganja“. Prvo uro koncerta so tako zaključili s pesmimi „Metulji“, „Vse kar vem“ in „Barve oceana“. Nadaljevali so do vrhunca s skladbami „Ngvot“, „Vem da greš“ in „Ne bi smel“ , ki so bile zaključni del koncerta in so pripeljala do vzklikanja občinstva ter pozivov v bis. Na oder so se vrnili s skladbami „Ona“, „Tokio“, „Umazane misli“ ter čustvenim songom „Novi val“, kjer so med izvedbo še bolj zadihali z občinstvom. Veličastni konec so pospremili preoblečeni v evrovizijske obleke in zaključili s hitom „Carpe Diem“ in tako do vrhunca pripeljali največjo noč v njihovi dosedanji karieri.

Veliki koncert skupine Joker Out je z odličnim nastopom začel levoroki indie dvojec iz Pančeva, skupina Buč Kesidi. Z odličnim setom, kjer so zazveneli hiti kot so „Euforija“, „Curimo po asfaltu“, „Nema ljubavi u klubu“, so tako vrnili gostovanje Jokerjev na njihovem nedavno razprodanem koncertu na zagrebški Šalati.

Prav tako so Joker Out postavili novi vizualni mejnik na slovenski glasbeni sceni. Ponujena glasbena izkušnja je bila skozi oči občinstva nadgrajena s širokim spektrom svetlobnega, LED in pirotehničnega spektakla. Navdih za sestavo aktov izvira iz članov in zgodbe skupine, ki jih povezuje ljubezen do glasbe, njihovih poslušalcev in shagadelic rock’n rolla, predvsem pa je rezultat štiriletnega tesnega sodelovanja z ekipo Studio 7.

Ljubljanskim Stožicam bodo že v naslednjih tednih sledili razprodani koncerti v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclavu, Poznanu in mnogih drugih krajih po Evropi.

Foto: Vita Orehek