John F. Doe odprli drugo poglavje v njihovi karieri!

Bojan Marinko (Foto: Iztok Alf Kurnik)

Skupina John F. Doe je ponosno predstavila svoj drugi album z naslovom ‘Druga stran’. V Centru slovanskih kultur France Prešeren so fantje nakazali, kaj vse se bo našlo na plošči, ki po prvem slišanju zveni izvrstno. Enakega mnenja je bila razgreta rokerska množica, ki se je zbrala na petkov večer, da bi prisluhnila kvalitetnemu miksu alternative in komerciale. Prav ta kombinacija pa je hkrati razlog, da skupina nima širšega dometa, ampak tudi to se bo sčasoma spremenilo, kajti z vsakim naslednjim glasbenim dejanjem dokazujejo, da so tukaj in nameravajo ostati.

Pokazali so nam drugo stran. Svojega ustvarjanja in istočasno drugo poglavje v njihovi karieri, ki jo dopolnjujejo s svežim videospotom za skladbo ‘Puščava’. S svežino napolnjeni pa so bili tudi na predstavitvenem koncertu, ki je ponudil izvrstno setlisto, odličen light show in kvalitetno izpeljan šov, ki so ga dopolnili razni gosti. Na odru se jim je na primer v debitantskem nastopu pridružila humoristična zasedba Drhall, na kitari pa jim je pri ‘Povej naglas’ pomagal še izjemni Peter Dekleva, ki je pri albumu sodeloval kot producent. Mojster in kitarski virtuoz, ki ga je iz občinstva spremljal tudi dobri prijatelj Hamo, je dodobra dvignil temperaturo v že tako vroči koncertni dvorani. Učbeniško je pokazal, kaj vse je mogoče iztisniti iz skladbe. Da je bil zvok popoln, je poskrbel še saksofonist Tadej Šepec.

Marko Zemljič (Foto: Iztok Alf Kurnik)

Nove skladbe so res – kot so to obljubljali – ohranile značilno surovo, rokersko energijo, ki smo jo bili vajeni do sedaj, le da so sedaj v slovenskem jeziku! Če pa to komu ni bilo dovolj, so vrgli ven še kakšen solistični vložek. Aleš Svetina je dokazoval svoje mojstrstvo na kitari, Tilen Knaflič je donel in vodil z basom, Bojan Marinko je blestel s solažo na bobnih, Luka Zemljič je zvok dopolnjeval na klaviaturah in Marko Zemljič je navduševal s svojo vodilno karizmo in energijo ter nas je še enkrat več prepričal z močnim, edinstvenim vokalom.

Ej, povej naglas! ??? // John F. Doe //

Objavil/a Rocker.si dne Petek, 26. april 2019

O novem albumu ‘Druga stran’

“Tudi za nas je bil to manjši šok, da so skladbe v slovenščini, ampak tako je nastalo, ko smo podpisali z založbo, saj smo skozi pogovor prišli do zaključka, da je to edino smiselno. Tudi sami smo imeli ambicije, ampak nikoli nismo bili prepričani. Za nas je bil to nov izziv. Teksti so nam bili v slovenščini čisto tuji, ampak smo dali vse od sebe, tako da bo celoten album v drugem jeziku. Res pa je, da je od prvenca preteklo kar nekaj časa, in ravno zato smo se odločili, da se vrnemo z malo ploščo in poslušalce spomnimo, da smo še vedno tukaj. Že na prvem albumu smo imeli načrt, da posnamemo tako mirne skladbe kot tudi bolj udarne, ampak tokrat smo pač morali izbrati štiri. Album bo razkril širšo sliko.” — Aleš Svetina

“Na albumu je več različnih idej in ta je bil zares malce bolj lahkoten. Drugi morda niso tako na prvo žogo, kot je bil »Povej naglas«, zaradi česar smo ga tako označili. Morali smo se prilagoditi, saj ima slovenščina svoje ritme in melodije. Vstopamo v nov svet in v novo zgodbo. — Tilen Knaflič

Foto: Iztok Alf Kurnik

Več o skupini

Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, leta 2015 pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki Indie in Garage rocka. Leta 2016 je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records. Album Druga stran izide aprila, 2019.

"Every time I close my eyes…"Rider ????

Objavil/a Rocker.si dne Petek, 26. april 2019

——————————-
POVEZAVE
——————————–
Website: www.johnfdoe-music.com
Instagram: www.instagram.com/johnfdoemusic/
Youtube: https://bit.ly/2xIEbN8
Album Druga stran: www.nika.si/Rock/Druga_stran/
Album JFD: johnfdoemusic.bandcamp.com