Joe Satriani se spominja nastopov v barih z Mickom Jaggerjem

Joe Satriani se spominja nastopov v barih z Mickom Jaggerjem
Joe Satriani in Mick Jagger - foto: Ebet Roberts, Getty Images

Joe Satriani je delil oder z nekaterimi največjimi imeni rocka, vključno z Mickom Jaggerjem, ki je kitarista zaposlil za svojo solo turnejo leta 1988.

V ekskluzivnem pogovoru z Mattom Wardlawom iz UCR se Satriani spomni ene izmed Jaggerjevih najljubših zabav: igranja nenapovedanih koncertov v lokalnih barih.

“To je rad počel,” pojasnjuje Joe Satriani. »Mislim, da je bilo skoraj enkrat na mesec, da smo nekje našli lokal in se dogovorili z lokalnim bendom, da bomo samo stopili na oder in prevzeli njihovo opremo. In če bi morali prinesti dodatno kitaro, bi jo. Toda skoraj vedno smo se igrali na to, kar so imeli.”

Za Satrianija je bilo veselje gledati nastop frontmana Rolling Stonesov v tako intimnem okolju. “Vedno je bilo super videti Micka, ki nastopa samo meter stran od občinstva, da so se ga lahko dotaknili,” priznava kitarist. “In rad je igral blues in priljubljene rock and roll pesmi in podobno. To nas je vse veselilo.”

“Vse skupaj je bilo noro,« nadaljuje, »ko smo se pripeljali v teh terenskih vozilih, ki so vsi prikriti, saj veste – zaradi Micka. Je tako slavna oseba, da je bilo treba z njim ravnati zelo previdno. Ampak to mu je bilo všeč, rad je bil z ljudmi, rad je nastopal in stal ob občinstvu, medtem ko je izžareval to pozitivno rokenrolsko energijo. Bilo je preprosto neverjetno.”