Jazz Club Ljubljanski grad: Like The Rolling Stones

Like the Rolling Stones (Foto FB)

12. marca, bodo ob 20.00 iz Jazz Cluba na Ljubljanskem gradu igrali Like the Rolling Stones! 

“Zaradi razmer, povezanih z epidemijo virusa covid-19, bodo večeri sicer malo drugačni, glasbenikov in ljubiteljev glasbe pa to ne bo motilo! Z našega odra v vaše domove!” je zapisal organizator ob napovedi live stream dogodkov.

Skupina Like The Rolling Stones je nastala leta 2017 povsem spontano, ko so se člani zbrali za priložnostni koncert na enem od poletnih festivalov. Ker je odziv publike pokazal, da je glasba največje rockovske skupine vseh časov še kako popularna in ker člane zasedbe druži tudi splošno navdušenje do glasbe 60. let, še posebno do skupine The Rolling Stones, ni bilo težko nadaljevati. Odigrali so še nekaj koncertov in zgodba se je začela. Like The Rolling Stones niso tipičen tribute band. Bolj kot zunanja podoba in odrska koreografija so jim pomembni glasbena iskrenost in energija ter pristen zvok šestdesetih, kar je v veliki meri posledica bluesovskih korenin, ki si jih prav tako delijo s svojimi vzorniki.

V nasprotju z izvirno zasedbo so kvartet, in ne kvintet, kar pa nikakor ne vpliva na glasbeno kvaliteto v živo izvedenih skladb. Vsak njihov nastop je svojevrstno glasbeno doživetje s pridihom nostalgije, na katerem pridejo na svoj račun še posebno ljubitelji zgodnjega obdobja kultnih Stonesov. Člani skupine so izkušeni glasbeniki, ki že dlje časa v različnih glasbenih zasedbah nastopajo na slovenskem glasbenem prizorišču.

Zasedba:
Mihael Zore – glas, kitara, orglice
Ažbe Toman – kitara, slide kitara
Matej Kosmač – basovska kitara
Miha Petrovič – bobni

Prodaja vstopnic: tretjioder.si

Facebook dogodek