Jay Weinberg je drugi član skupine Slipknot z novo masko

Jay Weinberg je drugi član skupine Slipknot z novo masko
Jay Weinberg - foto: Anthony Scanga

Jay Weinberg, bobnar pri skupini Slipknot, je v petek na koncertu na Knotfestu v Los Angelesu razkril svojo novo masko. Weinberg je drugi član skupine Slipknot, ki si je nadel novo masko – frontman Corey Taylor je s svojo novo masko debitiral na festivalu Rocklahoma v mesecu septembru.

Corey Taylor predstavil svojo novo masko

Slipknot imajo tradicijo, da z novim albumom predstavijo tudi novo podobo, kamor so vključene tudi maske. Poleg predstavitve svoje nove maske v živo na koncertu, je Weinberg nov videz objavil tudi na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jay Weinberg (@jayweinberg)

“Članom skupine Slipknot, vsaj za večino nas v skupini, je maska ​​del umetnosti – ni le vizualnost ampak je predstavitev tega, kdo sem na tem albumu,” je Taylor pojasnil v oddaji Vice’s Therapist iz leta 2017. “To je zame tako naravno, kot da imam drugačno pričesko ali da oblečeš drugačna oblačila za en album in cikel turneje. To je del dinamike. To je ena od stvari, ki se je veseliš. Ne samo pisanje pesmi, ne samo združevanje glasbe, ne samo združevanje vizualnih del, ampak kaj … kdo sem jaz na tem albumu.”

Slipknot so 5. novembra izdali novo pesem “The Chapeltown Rag” in so jo prvič zaigral v živo na Knotfestu v Los Angelesu.