Izšel je album KID A MNESIA legendarnih Radiohead

Izšel je album KID A MNESIA legendarnih Radiohead
Radiohead - foto: John Spinks

Izšel je trojni album legendarne angleške rock peterice Radiohead. Trojni izid vsebuje albume ‘Kid A‘, ‘Amnesiac‘ ter ‘Kid Amnesiae‘, najdete jih lahko na vseh digitalnih pretočnih servisih, na spletni strani, v De Lux obliki trojnega vinila, ki je prilagojen na polovico brzine (16 2/3 RPM) za boljšo kvaliteto zvoka ter v omejeni obliki na audio kasetah, ki so dobile ime ‘KID AMNESIETTE’.

Eden od najbolj prodornih indie bandov današnjega časa, Radiohead, je z bogatim izidom, ki so ga poimenovali ‘KID A MNESIA‘, obeležil 21. obletnico izida kultnega albuma ‘Kid A’ in ‘Amnesiac’, ki je obogaten z novimi materiali, z albumom ‘Kid Amnesiae’ ter z zbirko doslej neobjavljenih pesmi, ki so bile posnete med letom 2000 in 2001.

Radiohead so o “KID A MNESIA”, ki je resnično barvit audio izdelek zapisali: ‘Kid A’ in ‘Amnesiac’ postajata polnoletna, pridružuje se jim še “Kid Amnesiae”, ki je paleta spominov o napol pozabljenih ter zapomnjenih koncertov ter še neobjavljenih materialov.’

Na tretjem albumu se nahajajo še nikoli do zdaj objavljene pesmi “If You Say the Word” in “Follow Me Around”.

Pesem ‘If You Say The Word’ je ena od bolj izstopajočih na izdelku, pozornost pa pritegne tudi neobjavljen studijski posnetek pesmi ‘Follow Me Arround’, katerega nastanek sega v leto 1997.
Videospot za “If You Say The Word” , ki ima že več kot milijon in pol ogledov na youtubu, je režiral norveški režiser Kasper Häggström, pod videospot “ Follow Me Around”,pa se je podpisal režiserski duo iz ZDA, sestavljata ga Christopher Barret in Luke Blake Taylor.

Ob tej priliki so izdali tudi knjigo, ki je poimenovana ‘Kid A Mnesia’, uredila sta jo Thom York in Stanley Donwood – knjiga vsebuje več kot 300 umetniških del, kolažev in barvank, ki so nastajali med ustvarjanjem, snemanjem in produkcijo albuma ‘Kid A ‘in ‘Amnesiac’. V sodelovanju z Epic Games nastaja tudi razstava ‘Kid A Mnesia’, ki je kombinacija del v iz analognega in digitalnega sveta, primeri pa so vsebovani tudi v knjigi.

Track lista za digitalno verzijo – 3 volume stream / download

Volume 1 – Kid A
Everything In Its Right Place
Kid A
The National Anthem
How To Disappear Completely
Treefingers
Optimistic
In Limbo
Idioteque
Morning Bell
Motion Picture Soundtrack
Untitled

Volume 2 – Amnesiac
Packt Like Sardines in a Crushd Tin Box
Pyramid Song
Pulk/Pull Revolving Doors
You And Whose Army?
I Might Be Wrong
Knives Out
Morning Bell/Amnesiac
Dollars and Cents
Hunting Bears
Like Spinning Plates
Life In A Glasshouse

Volume 3 – Kid Amnesiae
Like Spinning Plates (‘Why Us?’ Version)
Untitled v1
Fog (Again Again Version)
If You Say the Word
Follow Me Around
Pulk/Pull (True Love Waits Version)
Untitled v2
The Morning Bell (In the Dark Version)
Pyramid Strings
Alt. Fast Track
Untitled v3
How to Disappear into Strings