Japandroids + The Mint julija v Kinu Šiška

Duo Japandroids
Duo Japandroids

Prvi julijski petek se bomo dvignjenih rok in ob glasnem prepevanju himničnih refrenov vzneseno podali v poletje. Z novo ploščo nas bo namreč obiskal divji kitarski dvojec Japandroids, ena najboljših zasedb sodobnega indie rocka, ki nas je v živo prepričala že ob obisku leta 2012.

Energična glasbenika Japandroids

Tri plošče, trije zadetki v polno. ‘Post-Nothing’ (2009), ‘Celebration Rock’ (2012) in lanska ‘Near to the Wild Heart of Life’ so Kanadčana Japandroids ustoličile za novodobna kralja srčnih rock napevov, ki jim je najlepše pritegniti na glas, s prijatelji ob strani in pivcem v roki. Kar zavrtite si npr. ‘The House That Heaven Built’ ali’Fire’s Highway’ in ostanite pri miru, če lahko. Kitara, bobni in par spevnih vokalov, springsteenovski zanos in nebrzdanost garažnega punk razgrajanja – popoln recept za hud komadič.

Energična glasbenika sta s svojimi “malimi rockovskimi himnami, ki dajejo občutek svobode” (Radio Študent) Šiško prvič razgrela leta 2012, tisto leto, ko je Celebration Rock kot za stavo pobiral nazive najboljše plate leta – SPIN je dvojec celo razglasil za bend leta. Po napornem koncertnem urniku sta si vzela nekaj let odmora za okrevanje in se pod vplivom Toma WaitsaTownesa Van Zandta ter The National vrnila s svojim najbolj zloščenim studijskim izdelkom do zdaj. “Tako kot njegova predhodnika tudi Near to the Wild Heart of Lifeobsega osem skladb. Osem skladb je namreč standardna predloga za izvrsten rokenrol album: Raw Power od The StoogesBorn To Run Brucea SpringsteenaMarquee Moon od TelevisionIV od Led ZeppelinHorses Patti SmithParanoid od Black SabbathRemain in Light od Talking HeadsMaster of Puppets od Metallice, itd.,” pravita. Res je. V živo se prepričamo julija.

Pred Japandroids bo nastopila mlada četverica The Mint, ki s parom kitar, basom, bobni in vokalom rada zganja hrup. Seznam idolov se začne z Nirvano in drugih umazano zvenečih stalnicah devetdesetih let prejšnjega stoletja, poleg nabiranja izkušenj na naši Špil ligi pa so mladci osvojili že marsikateri domači in tuji oder.

KDO:  Japandroids
KDAJ: petek, 06. julij 2018
KJE: Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija

Vstopnice v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih. Lahko pa jih kupite tudi TUKAJ.