James Hetfield je malo skeptičen glede cepljenja

James Hetfield je malo skeptičen glede cepljenja
James Hetfield - foto: Kevin Winter

Pevec in kitarist Metallice James Hetfield je izrazil oklevanje glede cepiva COVID-19. A čeprav glasbenik ni naravnost rekel, da ga ne bo dobil, je vendarle priznal nekaj dvoma glede razpoložljivih cepiv, namenjenih odpravi pandemije koronavirusa.

Član Metallice, prav tako navdušenec nad orožjem in lovom, se je tega vprašanja lotil med pogovorom v podcastu The Fierce Life, oddaji proizvajalca orožja Fierce Firearms, ki se osredotoča na lov, streljanje in vso opremo, ki je zraven. Na vprašanje, kdaj lahko oboževalci pričakujejo vrnitev Metallice na oder v živo, je dejal, da resnično ne ve odgovora, kar je privedlo do pogovorov o cepivih in njegovih občutkih glede ideje o potnem listu cepiva.

Kdaj bo Metallica spet na odru?

James Hetfield
James Hetfield

“Nimam pojma,” se je Hetfield odzval na vprašanje vrnitvi Metallice na koncertne odre. “To ni odvisno od mene. Resnično je odvisno od varnosti vseh – ne samo oboževalcev in obiskovalcev, ampak tudi ekipe in nas samih. Nisem prepričan, kakšna bo prihodnost glede cepiv.”

James pravi da je glede cepiva skeptičen

Nadaljeval je: “Nekoliko sem skeptičen v to, da se cepim, vendar se zdi, da se cepljenje uvaja in ljudje se cepijo, imam veliko prijateljev, ki so se cepili – sam v to nisem popolnoma prepričan. Upam, da ne bo prišlo do točke, ko boste morali imeti v potnem listu tisti COVID žig ali kaj podobnega, da boste lahko šli povsod. Če pa bo prišlo do tega, se bom potem odločil. Cepili smo se, da smo lahko šli v Afriko, tako da ni, da ne bi bil že kdaj cepljen. Toda kot otrok nisem bil nikoli cepljen zaradi naše vere [Christian Science]. Torej edinkrat, ko sem bil cepljen, je bilo, ko smo šli na safari v Afriko. “

Kakorkoli že, leto in pol, ko Metallica ne more nastopati po svetu na turneji, je imela skupina več časa za pisanje. Leta 2020 je bobnar Metallice Lars Ulrich razkril, da je skupina globoko v “nekem resnem pisanju”, kar je Hetfieldov potrdil, da se gre za nov album.

Čeprav so bili člani Metallice izolirani drug od drugega, so začeli “eksperimentirati s pisanjem preko aplikacije Zoom”, je še pojasnil Hetfield. “Sva se dobila z Larsom ali skupaj s [kitaristom] Kirkom [Hammettom] in Larsom za nekaj malega časa, da smo ustvarjali skupaj. Zaradi zakasnitve zvoka je vse skupaj potekalo težko, zato tudi dejansko nismo mogli igrati skupaj, ampak je nekdo nekaj zaigral in smo nato poslušali… Tako smo ustvarili, ne vem, nekaj več kot 10 pesmi. Dokler se končno nismo dobili v živo.”

Zadnji studijski album Metallice, Hardwired … to Self-Destruct, je izšel leta 2016. Sledili so mu z akustičnim albumom v živo in drugim sodelovanjem s San Francisco Symphony, za S & M2.