Jacuzzy Krall predstavlja videospot za nov singel ‘Preprosto’

Jacuzzy Krall Foto: Borut Bučinel

Preprosto vzameš izraznost in moč giba v prostoru. Pred kuliso črne snovi preprosto dodaš element klasike z godalnim kvartetom, ter preprosto globoko filozofsko sporočilno poetiko, vtkano v hipnotično linijo. In si hkrati odmev in si šepet in krik. Iskren, živ, gol, preprost. Vsak izmed nas je.

Ideja za videospot je nastala pred dvema letoma, ko je Jacuzzy Krall z vrhunsko plesalko Alicio Ocadiz in vizualnim umetnikom Borutom Bučinelom sodeloval pri predstavi Assemble yourself – Sestavi se. Iz prvotne ideje, da bi za skladbo Preprosto ustvarili plesni video z Alicio, so prišli do zaključka, da bi v spotu plesal tudi Jacuzzy.

Tako sta z Alicio začela s pripravami, na katerih ga je učila osnov gibanja in skrbno razvijala koreografske elemente. Potem je prišla korona in ustvarila časovno luknjo, ki jo je ekipa izkoristila za razvoj scenarija in snemanje videospota v sodelovanju s KUD Pozitiv v teatru Kreatorij.

Pri komadu so sodelovali: Jacuzzy Krall (glasba, tekst, vokal), Dorotea Nikolić (orkestracija, spremljevalni vokal), Katinka Dimkaroska (spremljevalni vokal), Matija Krečič (violina), Ema Krečič (čelo). Zvok je bil sneman v Railroad Studios, za mastering je poskrbel Gregor Zemljič.