Jackson z novim videom ‘Evforija’

Skupina Jackson
Skupina Jackson

Skupina JACKSON, ki se vztrajno vzpenja do novih poslušalcev, s svojega prvenca ‘V čast srca‘ predstavlja skladbo ‘Evforija‘. Videospot za nov komad, je nastal meseca decembra v Cvetličarni, ko so fantje nastopili kot predskupina na koncertu TABUjev.

 

O skladbi ‘Evforija’

Tomaž, ki je avtor glasbe in teksta o skladbi pravi: ‘Zaljubljenost je lepa stvar. Razne kemijske reakcije v nas spodbujajo evforijo, ki ustvarja lažne občutke. Občutke, ko nekoga vidimo takšnega kot ga hočemo in ne takšnega kot je… naenkrat se strasti umirijo. Razum potrka na vrata in nasmeh kar naenkrat ni več tako nasmejan kot je bil, oceansko modre oči počasi zelenijo in prej smešne šale so naenkrat zelo vulgarne in le redko smešne. S stiskom roke se iz ene poti odpre razpotje in vse je spet kot je bilo pred pol leta… no razen če evforijo doživlja le ena oseba, druga pa, naivna kot le kdo, resnično ljubi …’

 

Fantje so osredotočeni na prihodnost

Fantje vse sile usmerjajo v prihodnost, na koncertne odre, kjer bodo javnosti predstavljali svojo glasbo in mladostniško energijo. Svoj pohod začenjajo v ORTO BARU, v četrtek 22. 2., ko bodo prvič nastopili s samostojnim koncertom v prestolnici Slovenije.

22.2. bodo nastopili v Orto baru.
22.2. bodo nastopili v Orto baru.

Album ‘V čast srca‘, je prvenec skupine Jackson, na katerem je 10 avtorskih skladb melodičnega pop rock stila. Jacksoni so ploščo predstavili v živo maja 2017 na koncertu v Mladinskem centru Celje in navdušili občinstvo z zrelostjo, profesionalnim pristopom in iskrenostjo. Ob že izdanih singlih SOVA, IZLET, ČAKAM in NA POSTAJI, so fantje stavili na preverjeno noto svojega avtorstva, ter tako preostale skladbe na novem albumu zapakirali v njihov melodičen pop-rock stil. Album je bil posnet v studiu BatCave kitarista Tomaža Kozovinca. Slednji je poskrbel tudi za mix kompletne plošče, za mastering pa je poskrbel Grega Peer.

Skupina Jackson je v svojem kratkem obdobju prešla skozi mnoge izkušnje, s katerimi so postali zreli, odrasli in predvsem predani delu skupine. Za seboj imajo številne koncerte na katerih so si delili mesto z glavnimi predstavniki slovenske rokerske scene. Izdali so štiri samostojne skladbe, s katerimi so dosegli zelo dobre uspehe in prepoznavnost v slovenskem glasbenem prostoru. S svojim prvim komadom ‘SOVA’ so bili uvrščeni na prva mesta številnih radijskih postaj, videopsot pa je zasedel 7. mesto na MTV lestvici Domačica. Leta 2015 so bili nominirani tudi za MTV EMA Best Adria act in s svojim tretjim singlom ‘ČAKAM’ pristali na prvem mestu lestvice Domačica MTV Adria. Skladba ‘ČAKAM’ je tudi uradna skladba filma Zadnji krog. Z njihove plošče ‘V ČAST SRCA’ so fantje v eter že pospremili skladbe ‘ZDAJ VEM’ in ‘PODIRA SE SVET’.