J.R. Bareis vskočil namesto pozitivnega Munkyja iz Korn

J.R. Bareis vskočil namesto pozitivnega Munkyja iz Korn
Korn - foto: Roadrunner Records

Dan po objavi skupine Korn, da je kitarist James “Munky” Shaffer pozitiven na COVID-19, so pri skupini že razkrili, kdo bo Munkyja začasno nadomestil, da se opomore od virusa.

To J.R. Bareis, kitarist v skupini Love and Death. Bareis, ki je leta 2019 že nadomščal Munkyja, ko je pričakoval rojstvo svojega otroka. 9. septembra je v Salt Lake Cityju v Utahu tako Bareis že igral s Korni. Da je Bareis tako na hitro vskočil v skupino, gre verjetno pripisati dejstvu, da je skupino Love and Death ustanovil Brian “Head” Welch.

Korn – ‘Freak on a Leash’ Live – 9. September 2021

Da je Munky pozitiven na virus, so Korn so objavili na družabnih medijih. Čeprav so zagotovili, da mu gre dobro, na nekaterih njihovih prihajajočih koncertih ne bo igral. Jonathan Davis je bil sredi avgusta tudi že pozitiven na COVID, zato je skupina že takrat prestavila nekaj svojih koncertov, nekaj pa tudi odpovedala. Čeprav se je Davis le nekaj tednov po bolezni vrnil na oder, je še vedno občutil nekaj dolgotrajnih stranskih učinkov bolezni in je na odru tako del nastopov presedel, med nastopi naj bi uporabljal tudi dodaten kisik.

Na srečo se zdi, da se (vsaj na podlagi videoposnetka s koncerta) Davis počuti nekoliko bolje, saj ne sedi več. “Vem, da bi lahko nocoj koncert izgledal nekoliko drugače. Najprej se moram popolnoma pozdraviti od COVID -a, že nekaj časa ga imam … Zelo me je zjebalo, a se nočem prekleto prepustiti temu sranju, da mi prepreči zabavati moje ljudi,” je dejal frontman pred skladbo “Falling Away From Me”. “Moj fant Munky je bil ravno včeraj pozitiven. Tako smo ravnokar dobili J.R.ja iz Headove skupine Love and Death,” je nadaljeval.

Korn – ‘Falling Away From Me’ Live – 9. September 2021